Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Johann Sebastian Bach Preludiums en fuga’s in C, As, A, Bes en B uit Das wohltemperierte Klavier; Franse suite nr. 5
Beethoven Bagatelle in c
Chopin Mazurka in cis
Ligeti Musica Ricercata 1
Reger Canon
Schönberg 6 Klavierstücke op. 19

Uitvoerenden

Julien Libeer piano

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

 

Locatie
Hertz

Julien Libeer

Preludiums en fuga's

Geweest

Julien Libeer is een van de meest veelzijdige en succesvolle pianisten van België. Voor dit concert liet hij zich inspireren door Bachs Wohltemperierte Klavier, waarbij alle denkbare toonsoorten hun eigen prelude en fuga krijgen. Libeer wisselt Bach af met later componisten, die het kunstje van de grote meester op hun eigen manier imiteerden.

De driehonderdste verjaardag van een muzikaal kunstwerk
Bachs Das wohltemperierte Klavier zag in 1722 het levenslicht. Om de driehonderdste verjaardag van dit kunstwerk luister bij te zetten, nodigt Julien Libeer andere grootmeesters van de preludiums en fuga’s uit. Met elk preludium en elke fuga in alle 24 toonsoorten – 12 in majeur en 12 in mineur – kon Bach het karakter van elke toonsoort inkleuren, van het glanzende A groot tot het duistere c-klein. Een soort muzikaal Gesamtkunstwerk dat navolging vond bij veel andere componisten, ook na de barok. Julien Libeer is een van de veelzijdigste en succesvolste pianisten van België. Hij gaf veel duo-concerten met Maria João Pires, die hem sterk heeft beïnvloed.

Lees hier het programmablad van het concert. 

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Alexandre Tharaud

Internationale toppianist