menu zoeken
Naar agenda
woensdag 6 maart 2019

Jazzcollege 2.0 door Vera Vingerhoeds

De Stijlen

55,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

aanvang
19:30
zaal open
19:00
locatie

Studenten/ CJP prijs: €40,-
Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze. 

Jazzcollege 2.0 is het vervolg op de zes jazzcolleges van Vera Vingerhoeds, waarbij er net iets dieper wordt ingegaan op de muziek. De cursus is bedoeld voor jazzliefhebbers en concertbezoekers en is ook toegankelijk voor mensen die de eerste cursus niet hebben gevolgd.

Met een ticket krijg je toegang tot vier jazzcolleges:
Woensdag 6 maart
Woensdag 13 maart
Woensdag 20 maart
Woensdag 27 maart

Tijdens deze vier jazzcolleges wordt er diep ingegaan op de verschillende jazzstijlen. Hoe ontwikkelen zich nieuwe vormen van jazz? Natuurlijk vindt niemand iedere keer helemaal opnieuw het wiel uit. Iedere vernieuwing staat op de schouders van het al bestaande. Van worksongs en blues via swing, bebop en free jazz naar postbop, fusion, wereldjazz, nu jazz en jazz van vandaag: meer dan 20 jazzstijlen komen aan bod in video en audio. Welke muzikale ingrediënten zijn kenmerkend voor een stijl? Hoe wordt er geïmproviseerd? Op toegankelijke en compacte wijze wordt ook wat muzikaal inzicht meegegeven, omdat je dan meer begrip krijgt van wat jazzmusici precies doen. Vluchtig worden een aantal muzikale componenten benoemd als melodie, vorm, akkoordenschema, toonladders (harmonie), ritme, opbouw, instrument-technieken.

Vanavond gaat het college over verschillende jazzstijlen: van worksongs via New Orleans naar swing, bebop en mainstream. Van dansbare liedjes naar snelle, ritmische thema’s in akkoordenschema's.

Wellicht vind je ook interessant

za 2 feb 2019

Kris Berry en Minyeshu

De Uitdaging Olv Thijs Borsten

za 2 mrt 2019

Haytham Safia Qu4rtet

za 19 jan 2019

Maartje Meijer

Gedichten van de Torenkamer

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord