Naar agenda
dinsdag 17 april 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Inkakken of bijpakken?

Unity College: alles over drank en drugs op festivals

5,-

prijzen zijn inclusief servicekosten

programma

Gerard Alderliefste (Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs)

Mark Smitz (MedEvent)

Judith Noijen (Jellinek)

 

aanvang
20:30
zaal open
20:00
Unitygezondheiddrugsfestivalalcohol

Genoeg slaap, voedzaam eten, niet te veel alcohol en vooral geen drugs: de beste tips voor wie zich gezond en fit wil voelen op een festival. Maar wie wel eens op een dun matje op een festivalcamping heeft gelegen, weet dat het er in de praktijk voor veel festivalbezoekers anders aan toe gaat.

Hoe ongezond is het om af en toe een weekend te festivallen? Wat zijn de risico’s? En hoe kun je deze voorkomen? Tijdens Unity College: Inkakken of bijpakken? geven verschillende sprekers je antwoord op deze vragen en meer.

Langdurige klachten na XTC gebruik
Gerard Alderliefste is werkzaam bij het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Hier spreekt hij met patiënten met langdurige klachten na gebruik van XTC en/of andere drugs. Tijdens het Unity college deelt hij zijn ervaringen en tips om risico’s op langdurige klachten te verminderen.

Tips uit de praktijk
Wat kun je verder doen om je meerdaagse festivalbezoek gezond en wel door te komen? Tijdens het college is een panel van professionals aanwezig. Mark Smitz (MedEvent), Judith Noijen (Jellinek) en andere panelleden geven tips aan de hand van onderzoeksgegevens, praktijkervaringen en vragen uit het publiek.

Over Unity
Unity is een vrijwilligersproject voor en door jongeren uit de dance-scene. De organisatie geeft objectief en ‘open-minded’ voorlichting over veilig(er) gebruik van alcohol en andere drugs. Dit doet Unity op grote feesten, festivals én online. Check hun website en hun Facebook-pagina  zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

 

 

PrintPraat - EHBO'er Mark Smits

Een straal kots over je heen of spacende mensen kalmeren. Dit moet onze favo EHBO'er Mark allemaal doorstaan. #hartjesvoormarkie

Geplaatst door SpuitenSlikken op vrijdag 16 maart 2018

Wellicht vind je ook interessant

di 5 feb 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

wo 17 okt 2018

Zero Waste

Stad van Morgen #3

zo 14 okt 2018

Publieksrondleiding

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord