Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

ILFU: Uitreiking Filter Vertaalprijs

De meest bijzondere vertalingen van 2023

incl. servicekosten

Op 3 oktober 2023 wordt de Filter Vertaalprijs, de prijs voor de meest bijzondere vertaling van het jaar uitgereikt. Voor het eerst wordt dit jaar ook de Filter Vertaalprijs voor Kinder- en Jeugdboeken uitgereikt. In beide categorieën zijn er zeven vertalers voor vijf titels genomineerd. De Filter Vertaalprijzen zijn een bekroning voor de creativiteit van de vertaler bij het oplossen van vertaalproblemen die voortvloeien uit de eigen, bijzondere aard van het te vertalen werk.

Toegang tot de feestelijke uitreiking van de twee Filter Vertaalprijzen is gratis. Wel vragen we je je aan te melden via de ticketlink.

Het prijzengeld bedraagt voor beide prijzen € 10.000 euro en werd ter beschikking gesteld door resp. de GAU (Groep Algemene Uitgevers) en de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Beide organisaties geven hiermee uitdrukking aan het belang dat zij hechten aan goede vertalingen en vertalers.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt,  verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie. Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com

Zie ook

ILFU: 40ste Nacht van de Poëzie

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

ILFU 1000 dichters

De Nacht van de Poëzie on tour

ILFU: De Van Keulen Karavaan

Een avond met Mensje over haar werk