woensdag 29 september 2021

ILFU presenteert: Gary Northfield van ‘Julius Zebra’ in Bibliotheek Utrecht

International Literature Festival Utrecht 2021 | Locatie: Bibliotheek Utrecht

Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

14:30
zaal open
15:00
aanvang
16:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Volwassene
€ 12,-
€ 6,-
€ 9,60
Kind
€ 12,-
€ 6,-
€ 9,60

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

woensdag 29 september 2021

ILFU presenteert: Gary Northfield van ‘Julius Zebra’ in Bibliotheek Utrecht

International Literature Festival Utrecht 2021 | Locatie: Bibliotheek Utrecht

Dit programma vindt plaats in de Bibliotheek Utrecht.

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Je kent vast de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die gladiator wordt en grote avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Gary Northfield, de maker van de boeken over Julius Zebra komt naar Utrecht! Speciaal voor het ILFU komt hij over vanuit Londen voor een middag in Bibliotheek Utrecht.

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek "Worden wat je wil", interviewt Edward van de Vendel hem over zijn boek Hoe word ik een gladiator? en over het beroep ‘schrijver-illustrator’. Gary Northfield schrijft zijn boeken namelijk niet alleen, hij maakt ook alle tekeningen in het boek. Hij is schrijver-illustrator! Er zijn ook twee Nederlandse illustratoren: Floor de Goede en Hedy Tjin. Zij schrijven zelf niet, maar maken geweldige tekeningen en strips voor kinderboeken.

Edward van de Vendel is zelf een veelbekroonde kinderboekenschrijver en dichter. De eerste helft van het programma interviewt hij Gary Northfield, Flo de Goede en Hedy Tjin. Het gesprek is deels in het Engels. Misschien heb je al Engels op school, maar Edward vertaalt ook tussendoor steeds wat hij bespreekt, zodat je het gesprek heel goed kunt volgen. Samen gaan ze je alles vertellen over hoe je van tekenen je beroep kunt maken. Natuurlijk mag je ze het hemd van het lijf vragen.

De tweede helft van het programma geeft Gary Northfield een tekenworkshop om je de kneepjes van het vak bij te brengen. Ook Floor de Goede en Hedy Tjin laten zien hoe zij te werk gaan. En na afloop kun je ze allemaal om een handtekening vragen!

Het ILFU organiseert dit programma i.s.m. De Bibliotheek Utrecht en met Studio Kleine Lettertjes, makers van Het Mooie Kinderboekenfestival en is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Lees hier meer over het festival

Zie ook

zo 26 sep 2021

YALFU 2021

Young Adult @ILFU met o.a. Angie Thomas

za 2 okt 2021

38e Nacht van de Poëzie

International Literature Festival Utrecht 2021