donderdag 30 september 2021

ILFU Book Talk met Deborah Levy

International Literature Festival Utrecht

afgelast
Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

19:15
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 30 september 2021

ILFU Book Talk met Deborah Levy

International Literature Festival Utrecht

afgelast

Dit programma is helaas geannuleerd. Kaartkopers ontvangen nader bericht.

Deborah Levy schrijft proza, toneel en poëzie. Na haar kindertijd in Zuid-Afrika verhuisde naar Engeland. Aanvankelijk schreef ze vooral voor het toneel, daarna volgden gedichten, korte verhalen en romans als Warme melk (De Geus, 2016) en De man die alles zag (2019). Ze won talloze prijzen en werd drie keer genomineerd voor de Booker Prize. Het nieuwste werk van Levy is een driedelige autobiografie, waarin ze haar leven als veertiger, vijftiger en zestiger onder de loep neemt – niet achteraf, maar in ‘the storm of life’, zoals ze zelf verwoord. Het eerste deel Dingen die ik niet wil weten verscheen in 2015 als antwoord vanuit het vrouwelijk perspectief op het essay ‘Why I Write’ van George Orwell. Daarna volgde De prijs van het bestaan (2018). Het derde deel, Onroerend goed, waarin het zoeken van een nieuw huis en alles wat daarbij komt kijken centraal staat, verschijnt november dit jaar in Nederlandse vertaling door Astrid Huisman en Roos van de Wardt.

Voorafgaand spreekt schrijver, criticus en redacteur van De Groene Amsterdammer Marja Pruis haar lofrede aan Deborah Levy uit.

Deze Book Talk is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.