Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Verwacht einde
Locatie
Rabo Open Stage
Attend
Facebook-event

ILFU 1000 dichters

De Nacht van de Poëzie on tour

Geweest

De Nacht van de Poëzie on tour! Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de tweeweken-durende manifestatie 1000 Dichters.

Op 24 september trappen we 1000 dichters af tijdens de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein met de officiële beëdiging van onze nieuwe Dichter des Vaderlands: Babs Gons. Haar eerste gedicht zal het officiële startsein zijn van twee weken onophoudelijk voordrachtsplezier waar iedereen naar kan komen luisteren en dus ook zelf aan kan deelnemen. Daarna volgt een tournee van twee weken langs boekhandels in alle provincies in het land en keert de karavaan op 7 oktober weer terug naar Utrecht voor de duizendste dichter (op de Rabo Open Stage in het Gegeven Paard) en 's avonds natuurlijk de 40ste Nacht van de Poëzie in de Grote Zaal.

Gezocht: duizend dichters en poëzievoorlezers die tussen 24 september en 7 oktober komen voordragen op de 1000 Dichters marathon.

Meld je aan en lees mee!
Meld je hier aan om voor te dragen op de marathon. Lees een gedicht van jezelf of van een dichter die je bewondert, in de taal van jouw keuze.

Alle optredens zijn online per livestream te volgen en terug te zien op deze pagina. Uiteindelijk vormen ze een online poëziebloemlezing van duizend voorgedragen gedichten, die samen de veelzijdigheid van de Nederlandse poëzie laten horen, in alle talen en dialecten die er in ons land worden gesproken.