zondag 18 juli 2021

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar

Programma met 1,5 m afstand | feat. Benjamin Herman, Joris Roelofs, Felix Moseholm & Jorge Rossy

geweest
19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Ian Cleaver trompet
Gideon Tazelaar tenor sax
Benjamin Herman alt sax
Joris Roelofs basklarinet
Felix Moseholm contrabas
Jorge Rossy drums

locatie
zondag 18 juli 2021

Ian Cleaver & Gideon Tazelaar

Programma met 1,5 m afstand | feat. Benjamin Herman, Joris Roelofs, Felix Moseholm & Jorge Rossy

geweest

Programma met 1,5 m afstand
Dit programma vindt plaats met 1,5 meter afstand en heeft daardoor een beperkte capaciteit. Er is geen coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

"Bloedfanatiek, grote precisie op hun instrument, een zucht naar oude jazz maar ontvankelijk voor al wat vooruit brengt. Opzij voor de nieuwe lichting jazz: trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar," aldus NRC.

In mei brachten Cleaver en Tazelaar hun debuutalbum Volume 1 uit, opgenomen met de Deense bassist en leeftijdsgenoot Felix Moseholm en de Spaanse drummer Jorge ­Rossy. Rossy is een grote naam in de Europese jazz - onder meer door zijn rol in het Brad Mehldau Trio - en is een persoonlijke held van Cleaver en Tazelaar. "Alles wat hij aanraakt is muzikaal. Zijn aanwezigheid zorgt ervoor dat iedereen beter gaat spelen,” aldus Cleaver. Het kwartet wordt aangevuld door nog twee muzikale idolen: saxofonist Benjamin Herman en klarinettist Joris Roelofs.

Op het album Volume 1 hoor je mooie, rustige jazz en interpretaties van jazzstandards. Het doet denken aan jazz zoals deze  eind jaren vijftig en begin jaren zestig veel gespeeld werd in Amerika, maar - door deze bezetting - wel met de blik vooruit.