zondag 8 november 2020

Livestream - Holland Baroque meets Avi Avital

Il Mondo del Mandolino

15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Holland Baroque
Avi Avital
mandoline

programma

Il mondo del mandolino

Antonio Vivaldi
Concert in D Majeur RV 93

Giovanni Sollima
Concerto (verkorte versie)

Antonio Valente
Gagliarda Napoletana

Omer Avital
Lonely girl

Emanuele Barbella
Concert voor mandoline in D Majeur

Luigi Boccherini
Fandango, uit: Quintet in D Majeur D.448

Avi Avital
Avi’s song

Arrangementen: Judith en Tineke Steenbrink

locatie
zondag 8 november 2020

Livestream - Holland Baroque meets Avi Avital

Il Mondo del Mandolino

In verband met de coronamaatregelen mogen we geen bezoekers ontvangen tot en met 18 november. Dit concert gaat door als livestream! Holland Baroque en Avi Avital zullen het concert uitvoeren zonder publiek en streamen op zondag 8 november om 15.00 uur. Je kunt het concert gratis bekijken via een livestream op deze pagina en via Studio TivoliVredenburg.

De oorsprong van de mandoline ligt in het Italië van de zeventiende eeuw. Via Napels verspreidde de mandolinemuziek zich vervolgens rond het Middellandse Zeegebied. Inmiddels heeft het instrument zijn weg gevonden over de hele wereld en dwars door alle genres heen: van Vivaldi tot bluegrass, van jazz tot crossover. Avi Avital is dé drijvende kracht achter de heropleving van de mandoline. ‘Explosief, charismatisch’, zo noemt The New York Times Avitals optredens. De nauwe samenwerking tussen de gepassioneerde virtuoos en het minstens zo gedreven Holland Baroque staat garant voor een spetterend programma vol vurige barok, mediterrane melodieën en inspirerende improvisaties.

Lees hier de uitgebreide toelichting bij het programma, plus biografieën.

Opmaat
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Een opmaat in de vorm van een gesprek met een dirigent, musicus, kenner of liefhebber die dicht bij het vuur zit. Luister hier naar het verhaal van Judith en Tineke Steenbrink, over wat er allemaal komt kijken bij de voorbereidingen van dit concert met hun orkest, Holland Baroque.

Zie ook

do 8 apr 2021

Holland Baroque

Bachs Königin

za 13 feb 2021

Holland Baroque meets Rhiannon Giddens

Oude volksvertellingen en countryklassiekers