Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Wetenschappers van Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam
Presentatie door Boy Vissers

Locatie
Hertz
Extra informatie
Over de Hoe?Zo! Show

De Hoe?Zo! Show is een project van Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met wetenschap. De jonge wetenschappers op het podium, Rosa, Ruben, Lotte en Silke, zijn promovendi en werkzaam bij verschillende universiteiten in Nederland.

Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 6 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Hoe?Zo! Show (6+)

Dé interactieve wetenschapsspelshow voor kinderen

Geweest

De Hoe?Zo! Show is een interactieve wetenschapsspelshow waarin jonge wetenschappers live op het podium vragen van nieuwsgierige kinderen beantwoorden in een race tegen de klok. Lukt het de wetenschappers om de vragen van kinderen snel genoeg te beantwoorden? Of blijken de vragen van de kinderen te moeilijk voor deze knappe koppen?

Om het extra spannend te maken moeten de jonge wetenschappers de vragen niet alleen beantwoorden, maar ze moeten hun antwoorden ook uitbeelden op het podium. Hierbij mogen ze alleen gebruik maken van een kast vol met alledaagse voorwerpen. De show wordt gepresenteerd door Boy Vissers, beter bekend als de 'experimenteer-expert’.