Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Hoe gaan we onze klimaatdepressie te lijf?

Klimaathelpdesk Live!

Geweest

Grote bosbranden, extreme hittegolven en kilo’s nepsneeuw tijdens de Olympische Spelen in China. Ondertussen schiet het niet op met internationale klimaatconferenties en lijken regeringsleiders en bedrijven zich weinig aan te trekken van de groeiende roep tot verandering. En jouw deelname aan een klimaatmars? Slechts een druppel op de gloeiende plaat. Het is om depressief van te worden. Hoe houden we de moed erin ondanks al het negatieve klimaatnieuws?

De KlimaatHelpdesk komt je helpen! Op maandag 16 mei laten we twee experts aan het woord die ons handvaten geven om te dealen met je klimaatdepressie. Want zoals met nare emoties, helpt het om meer te weten over wat er in je omgaat, om er met anderen over te praten én te leren dat je niet alleen bent.

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met neuropsycholoog Marie José van Tol over wat een depressie precies is en tot slot wat comic relief van Anabella Meijer, die aan de hand van haar cartoons & provocatieve benadering eerste hulp biedt bij klimaatdepressie.

KlimaatHelpdesk Live is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, Utrecht Young Academy (Universiteit Utrecht) en de KlimaatHelpdesk

Première Klimaat Helpdesk - Actueel - Universiteit Utrecht

Artwork door: Anabella Meijer