talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Sprekers
Odilia Laceulle

Dr. Odilia Laceulle is ontwikkelingspsycholoog en universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar de ontwikkeling van jongeren. Ze kijkt daarbij zowel persoonskenmerken (“wie ben jij?”) als naar kenmerken van de omgeving (“wat maak je mee?”). Wordt de persoonlijkheid van jongeren gevormd door omgevingsfactoren zoals stress, trauma en sociale relaties? Of creëren jongeren hun eigen omgeving op basis van wie ze zijn? En wat is de invloed van karaktereigenschappen en omgevingsfactoren op de mentale gezondheid van jongeren, nu en in de toekomst?

Guido Wernink

Guido Wernink is de grondlegger van Human Design in Nederland. Hij studeerde vanaf 1995 met Ra Uru Hu, de oprichter van het systeem en maakte Human Design bekend bij een breder publiek. Hij schreef het boek ‘Human Design/De blauwdruk van je leven’ dat inmiddels al zijn 19e druk in gaat. In zijn praktijk helpt hij mensen te leven naar hun Design. In een tijd waar alles maakbaar wordt geacht pleit Guido voor het tegenovergestelde: Het Human Design systeem gaat er vanuit dat al je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je wordt geboren. Je unieke blauwdruk. 

Het Zweefcafé | over persoonlijkheid

Het café waar wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten voor een biertje

Geweest

Ieder mens is uniek. En toch delen we anderen en onszelf maar al te graag in in hokjes, kleuren en kwadranten om grip te krijgen op waarom we zijn wie we zijn. Bijna iedereen heeft wel eens een persoonlijkheidstest gedaan. Maar wat zeggen deze verschillende persoonlijkheidstypes nou eigenlijk? Wordt je persoonlijkheid bepaalt door genen of heeft het toch meer met factoren uit de omgeving te maken? En in hoeverre kan je persoonlijkheid veranderen? Tijdens deze editie van Het Zweefcafé gaan we in gesprek over deze vragen met ontwikkelingspyscholoog Odilia Laceulle (UU) en Guido Wernink, de grondlegger van Human Design in Nederland.

Over Human Design
Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling.

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Over Het Zweefcafé
In Het Zweefcafé ontmoeten wetenschap en spiritualiteit elkaar aan de bar. Op een laagdrempelige manier kijken we naar de verschillen, maar nog meer naar de overeenkomsten tussen beide werelden. Met een nuchtere blik op zoek naar zingeving. Luister en praat mee in TivoliVredenburg bij Het Zweefcafé!