dinsdag 23 november 2021

Het Grote Noord-Korea College

Remco Breuker over het meest gesloten land ter wereld

Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis- en debatprogramma

19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 23 november 2021

Het Grote Noord-Korea College

Remco Breuker over het meest gesloten land ter wereld

Hoe gevaarlijk is Kim Jong-un met zijn kernwapens? En hoeveel macht heeft Kim Jong-un nu eigenlijk? Tijdens het Grote Noord-Korea College neemt Remco Breuker ons mee naar het meest gesloten land ter wereld. Hoe komt het regime aan zijn geld? En hoe lang blijft het nog goed gaan voor de Kim-dynastie?

Hoogleraar Koreastudies Breuker vertelt waar zijn passie en fascinatie vandaan komt voor het land met een lange en rijke geschiedenis. Waarom kon juist hier zo’n keiharde dictatuur ontstaan? En hoe ziet het leven eruit voor een gewone Noord-Koreaan?

Noord-Korea is hard getroffen door corona en voedselschaarste. Welke toekomst heeft het land? En hoe bang moeten we zijn voor een straatarm land met een atoombom? Breuker scheidt feit en fictie over het ondoorgrondelijke Noord-Korea.

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden, schrijver van het boek De B.V. Noord Korea en te horen in de Koreapodcast K-Pod.

De moderator van de avond is Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en RTL Z. Zij presenteert de Koreapodcast K-Pod.

Zie ook

di 22 mrt 2022

Revolusi: een levende geschiedenis

College van David Van Reybrouck

wo 20 okt 2021

Onze Man in Teheran

College van Thomas Erdbrink

ma 6 dec 2021

Science Café: Ouderdom

Actuele thema's door het licht van de wetenschap