talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Het Grote Natuur- en Klimaat verkiezingsdebat

Op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen 2023

Geweest

Het programma is uitverkocht, maar niet getreurd! Je kunt maandag ook meekijken via de livestream:

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus! Ditmaal voor de provincies en de waterschappen. Ligt jouw stempas al klaar en weet je al wie je stem krijgt of heb je nog geen idee? Misschien twijfel je wel of het überhaupt zin heeft om te gaan stemmen, want echt populair zijn ze niet, de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen.

Maar laat het nou juist de provincies en de waterschappen zijn die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor de klimaatcrisis en de stikstofcrisis. Issues waar de kranten dagelijks vol van staan en die iedereen aangaan. Waar komen nieuwe windmolenparken en bedrijventerreinen? En hoe houden we droge voeten en geven we boeren een toekomst?

De verkiezingen zijn dan ook belangrijker dan ooit tevoren. Met jouw stem bepaal je hoe de toekomst er in jouw provincie uit gaat zien. Vanavond debatteren we hierover met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen uit de provincies Noord-Brabant, Gelderland en natuurlijk Utrecht. De moderatie is in handen van Sofie van den Enk.

Kom langs en bepaal wie jouw stem krijgt op 15 maart.

De organisatie van het Grote Natuur- en Klimaat verkiezingsdebat is in handen van Natuurmonumenten, de Natuur- en Milieufederaties, Vogelbescherming en SoortenNL .