Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Duetten voor twee countertenors van Henry Purcell (Sound the trumpet, Cold Song, Music for a while, In vain the am’rous flute, Sweeter than roses, Fairest Isle) en andere werken van Henry Purcell en John Blow, afgewisseld met sonnetten van Shakespeare.

Sinfonia- Welcome to all the pleasures
Here the deities + ritornello
Sound the trumpet
Chaconey
If music be the food of love
No, Resistance is but vain
Music for a while
Sweeter than roses
The plaint
Ah heav’n what is’t I hear (Blow)
King Arthur: What power art thou
Chaconey
When I am laid in earth
An evening Hymn
O dive custos auriacae Domus
King Arthur: Fairest Isle

Uitvoerenden

Andreas Scholl en Maarten Engeltjes countertenor
Frans van Deursen Shakespeare Sonnets
PRJCT Amsterdam baroque orchestra o.l.v. Maarten Engeltjes

Locatie
Grote Zaal

If Music be the Food of Love

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Andreas Scholl en Maarten Engeltjes, allebei countertenors van wereldformaat, zingen aria’s en duetten van hun 17e-eeuwse collega-countertenors, meer bekend als top componisten uit de Engelse Barok, Henry Purcell (1659-1695) en John Blow (1649-1708).

Andreas, Maarten, Henry en John begonnen hun muzikale loopbaan alle vier als kleine jongen, als jongenssopraan in het koor van de kerk. En wat een schitterende muziek heeft deze Engelse koor-traditie niet voortgebracht! En, zoals de jonge Purcell een leerling van Blow was, zo kreeg de jonge Engeltjes zangles van Scholl.

Begeleid door PRJCT Amsterdam zingen Andreas Scholl en Maarten Engeltjes de prachtigste aria’s en duetten, bekende en minder bekende, die Purcell en Blow schreven voor het stemtype waar zij zich het meeste mee identificeerden, de countertenor, of alto, de hoge mannenstem.

De muziek wordt in verband gebracht met een eigentijdse vertaling van sonnetten van Shakespeare van acteur en schrijver Frans van Deursen.

Lees hier de toelichting bij het concert, inclusief alle liedteksten, geschreven door Marcel Bijlo.

Het oorspronkelijke programma van dit concert (Winnipeg Symphony Orchestra) is uitgesteld. Het orkest kon zijn internationale tour wegens verschillende covid-beperkingen per land niet voor elkaar krijgen.

 

Foto: Melle Meivogel