Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Smetana De Moldau uit ‘Ma Vlast’
Haydn Celloconcert in C
Elgar Enigma Variaties

Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest
Kerem Hasan dirigent
Harriet Krijgh cello

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Harriet Krijgh & Noord Nederlands Orkest

Haydn - Celloconcert

Geweest

Nimrod, de allemansvriend
In de Enigma-variaties portretteert Edward Elgar zijn intiemste vrienden en zijn echtgenote Alice. Omdat er bij karakters altijd wat te raden moet blijven, noemde Elgar de portrettenserie Enigma-variaties, een even gevarieerde als liefdevolle reeks met hoofdrollen voor alle instrumenten. Zijn vriend August Jaeger werd onsterfelijk onder de naam die Elgar hem gaf in zijn negende variatie: Nimrod. De hymne-achtige melodie is als een goede vriend die altijd mag langskomen. Ook veelzeggend: er zijn weinig melodieën die voor zoveel verschillende bezettingen zijn bewerkt als die van Nimrod.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Kees Arntzen.

Eten en drinken
Voor of na dit concert bent u van harte welkom in ons restaurant Danel. Speciaal voor de Hertz op Zondag en Romantiek op Zondag concerten heeft Danel een luncharrangement samengesteld. U kunt een combiticket kopen via het ticketsysteem. Al een concertkaart gekocht? Ook op vertoon van uw concertkaart kunt u gebruikmaken van het arrangement.

Voorafgaand aan het concert is er om 14.15 uur een inleiding door Thea Derks.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!