Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Schumann uit: Vier doppelchörige Gesänge: An die Sterne; Ungewisses Licht; Talismane
Remy van Kesteren Nocturne
Sztojanov Essence – An Ode to Music Making, uit de cyclus ‘Studies on Spheres (divine) Bodies and Music’ voor koor en instrumentaal ensemble, m.m.v. Remy van Kesteren, harp (opdrachtwerk AVROTROS Vrijdagconcert, wereldpremière)
Brahms 4 Quartette opus 92 voor koor en piano
Martin Fondse en Remy van Kesteren Tomorrow Eyes
Poulenc Figure humaine, voor dubbelkoor a capella

Uitvoerenden

Groot Omroepkoor
Ensemble Radio Filharmonisch Orkest
Benjamin Goodson
 dirigent
Remy van Kesteren harp

Locatie
Grote Zaal

Groot Omroepkoor a cappella

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Het Groot Omroepkoor brengt een ode aan alles wat het leven mooi maakt. Brahms bezingt de liefde op basis van romantische gedichten. Schumann droomt weg onder een sterrenhemel en Poulenc houdt zijn landgenoten voor dat ook donkere periodes opklaren, als je de moed erin houdt en vasthoudt aan hoop op betere tijden. Alles in welluidende, warme toonzettingen.

Speciale gast: Remy van Kesteren
Bij het koor voegt zich Remy van Kesteren, die carte blanche krijgt en de zangstemmen naar eigen inzicht mag aanvullen, in de vorm van drie interludes, en van commentaar voorzien. Ook bijzonder is het opdrachtwerk gecomponeerd door een van de zangers van het Groot Omroepkoor: Georgi Sztojanov. Hij is niet alleen tenor, maar ook componist én kent als vocal coach van het koor de vocale kwaliteiten van binnenuit. Vandaar dat hij op voordracht van Benjamin Goodson deze An Ode to Music Making componeerde, op het lijf van het GOK geschreven. Twaalf minuten van de allernieuwste muziek voor vierstemmig koor, fluit, cello, hoorn, piano/celesta en slagwerk.