vrijdag 15 december 2017

Gratis Lunchpauzeconcert

Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts

geweest
Bekijk ons wereldprogramma
uitvoerenden

Dirigent Jac van Steen
Orkest Studenten van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en het Codarts uit Rotterdam

programma

Ligeti Lontano
Brahms Symfonie nr. 1

locatie
vrijdag 15 december 2017

Gratis Lunchpauzeconcert

Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts

geweest

Momenteel kampt onze website met een kleine storing. Verschijnt linksbovenaan deze pagina de knop 'Bestel tickets' niet? Klik dan op deze link om een entreebewijs te reserveren!


In 1956 vlucht de dan nog onbekende componist György Ligeti naar het Westen om zich uiteindelijk in Hamburg, de geboortestad van Brahms, te vestigen. Ligeti studeerde o.a. bij Sándor Veress, een leerling van Béla Bartók. Het in 1967 gecomponeerde Lontano voor groot orkest verbeeldt in de woorden van de componist het openen en sluiten van een venster op de lang verdrongen droomwerelden uit de kindertijd.

Kom langs op vrijdagmiddag en laat u verrassen door aanstormend talent! Tijdens de lunchpauzeconcerten betreden studenten van conservatoria uit heel Nederland het grote podium. Klassieke muziek in allerlei vormen, en af en toe een uitstapje naar jazz of pop: elk lunchpauzeconcert is anders. De concerten zijn gratis toegankelijk.
_____________________

Nieuwe werkwijze: entreebewijs

Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten blijkt onze Hertz tot onze spijt regelmatig niet groot genoeg. Om voortaan eerder en duidelijker te kunnen melden of de zaal vol is, is voor het gratis lunchpauzeconcert 21 april 2017 een entreebewijs nodig.

Entreebewijzen zijn beschikbaar via onze website en via de kassa, beide vanaf 10.00 uur op de dag van het concert. De entreebewijzen zijn gratis. U kunt per persoon maximaal twee kaarten bestellen.

_____________________

Houd bij de lunchpauzeconcerten rekening met het volgende:

Op tijd aanwezig
Het duurt een paar minuten om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar Hertz te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn.

Welke zaal?
De gratis lunchpauzeconcerten vinden meestal plaats in Hertz. Toch kan het voorkomen dat een lunchpauzeconcert in een andere zaal plaatsvindt. Op onze website staat vermeld in welke zaal het concert plaatsvindt.

Blijf op de hoogte
Schrijf u hier in voor de speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten en ontvang maandelijks een overzicht in uw mailbox, met de laatste nieuwtjes en net bevestigde programma's.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

 

Zie ook