ontdek het programma

alle lunchpauzeconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Respighi Arie Antiche Suite Nr.3
Pärt Fratres
Schnittke Suite im alten Still
Tayeb For a Strand of Hair

Uitvoerenden

Hard BaRock
Mikhail Zemtsov dirigent
Arkady Blekherov altviool

Locatie
Grote Zaal

Lunchpauzeconcert Klassiek

Hard BaRock o.l.v. Mikhail Zemtsov

Geweest

De Gratis Lunchpauzeconcerten als springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent; op vrijdagmiddag gebeurt het in ons pand, en daar ben je voor de vertrouwde prijs van noppes bij. De lunchpauzeconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Inspirerende overeenkomsten en contrasten
Dit concert laat goed horen wat Respighi, Pärt en Garrijevitsj zo aansprak in barokmuziek. Het is verfijnde muziek, transparant, schoon gespeel, met een prettige lichtheid en duidelijke articulatie. Tegelijkertijd laat het concert inspirerende contrasten horen tussen de verschillende werken. De uitvoering is in handen van het strijkorkest van Utrecht Conservatory Strings, aangevuld met onder meer klavecimbel, hobo's, hoorns en percussie. Hoofdvakdocent altviool Mikhail Zemtsov geeft muzikale leiding en dirigeert.

In de muziekgeschiedenis staat de twintigste eeuw bekend om een periode met veel modernistische experimenten. Sommige componisten grepen in deze tijd ook terug op Bach en lieten zich inspireren door barokmuziek.

Respighi, Pärt en Schnittke
Dat gold in het bijzonder voor drie componisten: Ottorino Respighi (1879-1936), Arvo Pärt (1935) en Alfred Garrijevitsj Schnittke (1934-1998). Utrechts Conservatory Strings speelt o.l.v. altviolist Mikhail Zemtsov werken van deze componisten.

Lees hier de programmatoelichting van het concert.