Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Fanny Mendelssohn (1805-1847)
Strijkkwartet in Es groot
Adagio ma non troppo
Allegretto
Romanze
Allegro molto vivace

J.S. Bach (1685 – 1750):
Concert voor 2 violen in d klein, BWV 1043, arr. voor strijkkwartet
Largo ma non tanto

Felix Mendelssohn (1809-1847):
Strijkkwartet no. 6 in f klein, opus 80
Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale: Allegro molto

Uitvoerenden

Helikon Kwartet

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Gratis Lunchpauzeconcert

Helikon Kwartet als onderdeel van IKFU

Geweest

Het Helikon Kwartet, bestaande uit vier jonge vrouwen, werd in 2015 opgericht en studeert sinds 2017 aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het kwartet gaf al vele concerten door heel Nederland. Het kwartet besteedt graag aandacht aan actuele onderwerpen en werkt hierbij regelmatig samen met componisten. Nadat ze in 2017 een première gaven van het strijkkwartet van S. van Yperen, gaven ze afgelopen zomer tijdens de NJO Muziekzomer wederom een wereldpremière. Ditmaal een werk van componist Ryan Probert, genaamd ‘Twilight City’. Voor dit festival voerden ze een programma uit geïnspireerd op klimaatverandering.

Vrijwel elke vrijdag in de Grote Zaal of Hertz: het gratis lunchpauzeconcert door aanstormend talent van conservatoria uit heel Nederland. Klassieke muziek in allerlei vormen en af en toe een uitstapje naar jazz of pop.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. U dient hiervoor wel de helderheid van uw scherm op maximaal te zetten. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.