vrijdag 4 oktober 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Viride Kwartet

geweest
11:45
zaal open
12:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Viride Kwartet
Salomé Bonnema viool
Iris Kengen viool
Sedna Heitzman altviool
Jurre Koopmans cello

programma

Felix Mendelssohn Bartholdy Strijkkwartet opus 13 no. 2, a mineur
Adagio-Allegro vivace
Adagio non lento
Intermezzo, allegretto con moto-allegro di molto
Presto

Edvard Grieg Strijkkwartet opus 27 no. 1, g mineur
Romanze, andantino-allegro agitato
Intermezzo, allegro molto marcato

locatie
vrijdag 4 oktober 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Viride Kwartet

geweest

Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd door Salomé Bonnema (2001), Iris Kengen (2000), Sedna Heitzman (2000) en Jurre Koopmans (2002). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag leren kennen. Na bijna anderhalf jaar samen te hebben gespeeld, merken ze al een grote vooruitgang in hun samenspel en -klank. Dit mede dankzij de inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet, Lucia Swarts, Peter Brunt, Ilona Sie Dhian Ho en Vera Beths en dankzij hun deelname aan het Orlando Festival 2018 en in 2019 aan de Zeister Muziekdagen. Daar kregen ze masterclasses van o.a. Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffmann, Larissa Groeneveld, leden van het Jerusalem Quartet en Henk Guittart.

Het Viride Kwartet speelt al bijna anderhalf jaar samen en gaan met sprongen vooruit. Dit is mede dankzij de inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet, Lucia Swarts, Peter Brunt, Ilona Sie Dhian Ho en Vera Beths en dankzij hun deelname aan het Orlando Festival 2018 en aan de Zeister Muziekdagen in 2019, waar ze masterclasses kregen van o.a. Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffmann, Larissa Groeneveld, leden van het Jerusalem Quartet en Henk Guittart.

In 2018 heeft het Viride Kwartet de tweede prijs behaald tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.  In 2019 ontvingen ze een strijkkwartet stipendium van het Kersjes Fonds.

Vrijwel elke vrijdag in de Grote Zaal of Hertz: het gratis lunchpauzeconcert door aanstormend talent van conservatoria uit heel Nederland. Klassieke muziek in allerlei vormen en af en toe een uitstapje naar jazz of pop.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. U dient hiervoor wel de helderheid van uw scherm op maximaal te zetten. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.