Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

zang en piano: Damien Sneed
zang: Alicia Peters-Jordan, Markita Knight, Tiffany Stevenson, Shirma Rouse, Elvis E., Wazzup Singers, Dwight Dissels
piano: Elisha Amonoo-Neizer
spoken word: Gershwin Bonevacio
spoken word: Uchaindani Watson
presentatie/host: Brandon Delagraentiss

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

We Shall Overcome

Een tribute aan Martin Luther King

Geweest

Met gospel en spoken word, met o.a. Shirma Rouse, Dwight Dissels en Damien Sneed (V.S.)

In het kader van Martin Luther Kingday, Black History Month en de gospeltentoonstelling ‘Gospel Muzikale reis van kracht en hoop’, organiseren Gospelfestival Amsterdam en Museum Catharijneconvent We Shall Overcome. Een muzikaal programma met prachtige gospelmuziek en spoken word, over de inspirerende woorden en daden van Dr. Martin Luther King. Zijn invloed is nog altijd voelbaar en zijn woorden zijn nog altijd wereldwijd actueel. Ook in Nederland wordt de strijd voor een inclusieve samenleving nog elke dag gestreden.

Laat je onderdompelen in muziek met een boodschap, met thema’s als kracht, hoop, empowerment, gelijkheid, en de strijd daarvoor. Swing op muziek uit alle hoeken van de Afro-Amerikaanse traditie die kracht en hoop gaf aan generaties van zwarte Amerikanen, en het erfgoed is van een miljoen Nederlanders voortgekomen uit ons trans-Atlantische slavernij verleden.

Crème de la crème van Nederlandse én internationale gospel zal hun opwachting maken, met o.a. de Queen of soul en gospel Shirma Rouse, Elvis E. (bekend van tv programma Amazing Grace), Dwight Dissels (bekend van The Voice), Elisha Amonoo-Neizer (bekend van Matthijs Gaat Door) en band, de Wazzup Singers en internationale ster, gospelzanger, componist, arrangeur, dirigent en pianist Damien Sneed met band uit de V.S. Een muzikaal programma met prachtige gospelmuziek en spoken word, met o.a. spoken word artiest Gershwin Bonevacia, en winnares van de Martin Luther King Performance 2022 Uchaindani Watson, spreken over de inspirerende woorden en daden van Dr. Martin Luther King. Het concert wordt gepresenteerd door gospelzanger Brandon Delagraentiss.

Damien Sneed werkte met grootheden als Aretha Franklin, met wie hij jarenlang optrad, Jessye Norman, Wynton Marsalis, Stevie Wonder en Diana Ross. Hij was verbonden aan de Metropolitan Opera en bracht vorig jaar een klassiek piano album uit. Hij dirigeert gospelkoren, doceert aan de Manhattan School of Music en speelt en zingt even makkelijk gospel, klassiek, jazz en soul.

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

In samenwerking met Museum Catharijneconvent en TivoliVredenburg