Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Dawson Negro Folk Symphony
Grieg Pianoconcert 
Strauss Don Juan

Uitvoerenden

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Roderick Cox dirigent
Alexander Gavrylyuk piano 

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Gavrylyuk speelt Griegs Pianoconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Wat doet Alexander Gravylyuk met Griegs Pianoconcert? Het is voor een beetje pianoliefhebber een vanzelfsprekende vraag nu de Oekraïens-Australische pianist de solist is bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij is al vergeleken met legendarische voorgangers als Rubinstein en Horowitz. Bovendien heeft de Negro Folk Symphony van William Dawson de concertzaal dan al op stelten gezet. 

‘Ik heb nooit geprobeerd Beethoven, Brahms, Franck of Ravel te zijn, ik wilde mijzelf zijn’, aldus William Dawson in de jaren dertig van de twintigste eeuw, kort voor de premiere van zijn Negro Folk Symphony. Hij was een van de eerste componisten van kleur die bij de New York Philharmonic op de lessenaar stond en werd meteen de hemel in geprezen. ‘Een meesterwerk’, luidde het oordeel. Vervolgens werd de symfonie nauwelijks meer uitgevoerd. 

Met het Pianoconcert dat Edvard Grieg op 25-jarige leeftijd schreef ging het heel anders. Dat was een succes en bleef een succes. Ook al was Grieg zelf na de premiere niet tevreden; hij reviseerde het werk maar liefst zeven keer. Toen hij het uiteindelijk aan Franz Liszt liet zien was de grote meester meteen enthousiast. ‘Zweedse punch’, noemde hij het werk. En dat was echt als een compliment bedoeld.  

Zie ook

Goede Vrijdag: Mendelssohns Lobgesang

AVROTROS Vrijdagconcert

AVROTROS Filmmuziekconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

Orkest van de Achttiende Eeuw met Haydn en Mozart

AVROTROS Vrijdagconcert