Bekijk het klassieke seizoen

De Internationale Top
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven:

Sonate voor cello en piano nr. 1 in F majeur
Sonate voor cello en piano nr. 4 in C majeur
Sonate voor cello en piano nr. 2 in G mineur
Sonate voor cello en piano nr. 3 in A majeur
Sonate voor cello en piano nr. 5 in D majeur

Uitvoerenden

Gautier Capuçon cello
Frank Braley piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Gautier Capuçon & Frank Braley

Sonates voor cello en piano van Beethoven

Geweest

Beethoven was verzot op het hemelse verbond tussen cello en piano. In iedere creatieve periode van zijn carrière duikt de cellosonate op. Uiteindelijk schreef Beethoven vijf sonates. Topcellist Gautier Capuçon vormt een geolied tweespan met pianist Frank Braley. Samen houden de twee Franse muziekvrienden een warm pleidooi voor Beethovens cellofantasieën.

Geslaagd muziekhuwelijk
In de kamermuziek moeten topmusici hun partners zorgvuldig kiezen. Wanneer de match dan daar is, begint de magie. Gautier Capuçon en Frank Braley vormen zo’n geslaagd muziekhuwelijk. Geestdriftig zet Capuçon zich in voor zowel klassiek als eigentijds cellorepertoire. Hij toerde met Lisa Batiashvili, Nikolai Lugansky en Jean-Yves Thibaudet. Na het winnen van de Koningin Elisabethwedstrijd 1991 stippelde Frank Braley eveneens een rijkgeschakeerde loopbaan uit. Optredens met Mischa Maisky, Maria João Pires en Gautiers oudere broer Renaud Capuçon volgen snel.

Beethoven
Zowel Gautier Capuçon als Frank Braley zijn veelvuldig te gast bij de grote orkesten. Gelukkig maken ze op gezette tijden hun agenda vrij, en brengen ze een exclusief recital. Niet zelden staat dan Beethoven op het verlanglijstje. In 2016 vereeuwigde het duo alle sonates op cd.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.