Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Asko|Schönberg
Rafaele Andrade
hand werk
Andrea Voets Millennial History
Daan Geysen
Zara Ali & Aanvik Singh Machine Langue

Locatie
Hertz
Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Openingsavond Gaudeamus Festival 2023

Gaudeamus Festival

Geweest

Tijdens de openingsavond van het Gaudeamus Festival kan iedereen zich weer laven aan jong muzikaal talent en nieuwe ontwikkelingen in klank. Met één ticket heb je toegang tot alle concerten. Toonaangevend Asko|Schönberg speelt muziek van genomineerden voor award 2023. En er klinkt innoverende muziek van de juryleden zelf, waaronder Jan van de Putte en Chaya Czernowin. Daan Geysen presenteert het stuk waarmee hij in januari de Canto Ostinato pitch won tijdens de Simeon ten Holt-dag en Rafaele Andrade (foto) speelt op haar zelf ontworpen en gebouwde Knurl. En er is meer!

Keep Going! Daan Geysen
Tijdens de openingsavond van Gaudeamus op 6 september gaat een bijzonder werk in première: Keep Going! Van Daan Geysen. In januari 2023 won Geysen de pitch op de Simeon ten Holt dag, om een stuk in de geest van Canto Ostinato door te ontwikkelen. Het werd een stuk voor strijkers, zang, synthesizers en dansers, die door middel van bewegingssensoren elektronische klanken aansturen. Samen boetseren de performers een dynamische partituur van ongeveer een uur.

Daan Geysen (1998) studeerde in 2021 af aan de LUCA School of Arts, en won meerdere internationale prijzen en laureaten. Als componist en onderzoeker houdt hij zich bezig met zowel hedendaagse klassieke muziek als elektronische muziek, en het contact tussen performer en publiek.