Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ammar 808
Afriquoi
Dijf Sanders
Ajabu
Ramses 3000
Stranded FM

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event
Line-up
Ajuma

Ajuma komt van Utrechtse bodem, maar haar liefde voor muziek gaat de hele wereld over en dat is terug te horen in haar sets. Ze mixt energieke Afrobeat met Arabische house, Leftfield disco en andere eigenzinnige (elektronische) geluiden. Soms obscuur. Altijd dansbaar. Surrender your love!

Asa Moto

Olivier Geens en Gilles Noé vormen samen het producer duo Asa Moto. Verwacht producties die binnen het elektronische spectrum alle hoeken raken maar vooral quirky, weird en onverwachts de dansvloer op stuiteren.

Coco Maria

Deze Mexicaanse dj specialiseert zich in Braziliaanse, Caribische en Latijns-Amerikaanse wax. Energiek, origineel en vol invloeden uit de jazz en samba.

Collignon

Na meer dan 15 jaar on the road te zijn geweest met verschillende bands was het voor producer Jori Collignon tijd om te settelen. Met een huis in Portugal als uitvalsbasis werkt hij aan zijn eigen muziek. In 2020 verschenen zijn eerste nummers, met een natuurlijke afwisseling tussen akoestische en elektrische geluiden en invloeden uit Zuid-Amerika, Afrika en Arabië. Collignon geeft aan zijn reis te vervolgen in zijn muziek. Reis jij mee?

Emma-Jean Thackray

Londen staat bekend als de plek waar jazz constant wordt vernieuwd en gemengd met genres van dichtbij en ver weg. Emma-Jean Thackray ademt en leeft dit principe en fuseert op haar debuutalbum Yellow elk genre dat je kan bedenken, resulterend in jazz dat je vooral staand en in een actieve houding tot je moet nemen.

James BKS

De Frans-Kameroense James BKS omschrijft zijn muziek zelf als “a new breed of african music”. Zijn producties klinken als een muzikale en persoonlijke verkenningstocht tussen Europa, Afrika en Amerika in een jasje van vrolijke pop arrangementen. Na een carrière als film componist besloot hij op eigen naam muziek uit te brengen, waaronder de ultra dansbare en feel good single New Breed.

Motie van Wanvrouwen

De vrouwen van het Utrechtse Bankra Bike collectief bundelen hun krachten en trakteren op hete beats, knallende ritmes en een vleugje house. Tegen stilstaan? Stem dan VOOR de Motie van Wanvrouwen!

Sho Madjozi

De Zuid-Afrikaanse rapper, poëet en actrice Sho Madjozi is een fenomeen in haar thuisland. Ze staat bekend om haar energieke ritmes, kleurrijke kledingkeuzes en teksten in Tsonga. Madjozi’s vermenging van Tsonga-cultuur en afrobeat levert haar ook steeds meer populariteit buiten Zuid-Afrika op. Zo was ze in 2019 te vinden in a Colors show met haar dansbare hit ‘John Cena’ en heeft ze miljoenen streams op Spotify. Haal je dansschoenen maar uit de kast!

Stranded FM

Internetradio-platform Stranded FM verrijkt Utrecht en stimuleert lokaal talent om de volledige breedte van het muzikale spectrum tot zich te nemen en te gebruiken bij het creëren van nieuwe kunst in al haar vormen. Zoals zij vaker deden op vooruitstrevende culturele evenementen als Lowlands, CATCH, Gaudeamus, Grasnapolsky en Le Guess Who?, zal Stranded FM tijdens Footprints Festival de ruimte en tijd tussen de verschillende optredens vullen met smaakvolle en nieuwe muziek aansluitend op het programma.

Waxfiend

Je kent hem wellicht als gezicht van populaire hiphopclubnight Encore of gewoon als de steengoede dj die hij is, maar Waxfiend is anno 2021 op een missie: meer amapiano, afrotech en gqom op de Nederlandse dansvloer. Tijdens Amsterdam Dance Event was daar de showcase en het bewijs: de Zuid-Afrikaanse dancegenres zijn niet te weerstaan en vooral even gevarieerd als dansbaar.

Footprints • night ticket

De hele nacht los op latin, afrobeat en meer in twee zalen

Geweest

Tijdens Footprints Festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Ook dit jaar reizen artiesten uit alle hoeken van de wereld af naar Utrecht voor Footprints Festival. Van Engeland, België en Zwitserland tot Turkije, Nigeria, Puerto Rico maar ook Nederland: alle acts verwerken verschillende roots, invloeden en technieken in hun werk, resulterend in prikkelende, dansbare en horizonverbredende muziek.

Tickets

Met nachttickets voor Footprints Festival kun je voor €13,- vanaf 23:00 uur naar binnen voor het nachtprogramma van het festival. Reguliere tickets voor het dag&nachtprogramma van Footprints vind je hier.