Zaal open
Verwacht einde
Programma

Ajuma

https://linktr.ee/ajumaa

Asa Moto

Olivier Geens en Gilles Noé vormen samen het producer duo Asa Moto. Verwacht producties die binnen het elektronische spectrum alle hoeken raken maar vooral quirky, weird en onverwachts de dansvloer op stuiteren.

Bachar Mar-Khalifé

De muziek van Bachar Mar-Khalifé is niet makkelijk in één genre te vatten. Hij is van oorsprong percussionist, maar studeerde af als pianist aan het conservatorium van Parijs. Dat deze instrumenten hem aan het hart gaan is te horen: nummers als ‘Ya Nas’ en ‘Insomnia’ hebben stevige percussie en een hoofdrol voor de piano. Dit vermengt hij met elektronica, hiphop en Libanese invloeden tot een unieke sound.

Chica Chica

Chica Chica is een jong trio gevormd rondom bassiste Judith Renkema. Muzikaal is de band geïnspireerd door psychedelische Cumbia albums, filmmuziek en disco grooves. Giet hier een swingend sausje á la Khruangbin overheen en je hebt de muziek van Chica Chica. Hun gelijknamige debuut-ep is inmiddels uitgebracht en dit jaar volgt ook tweede ep ‘Year of The Dragon’. Krijg live alvast een voorproefje van het nieuwe werk!

Coco Maria

Deze Mexiaanse DJ specialiseert zich in Braziliaanse, Caribische en Latijns-Amerikaanse wax. Energiek, origineel en vol invloeden uit de jazz en samba.

Collignon

Na meer dan 15 jaar on the road te zijn geweest met verschillende bands was het voor producer Jori Collignon tijd om te settelen. Met een huis in Portugal als uitvalsbasis werkt hij aan zijn eigen muziek. In 2020 verschenen zijn eerste nummers, met een natuurlijke afwisseling tussen akoestische en elektrische geluiden en invloeden uit Zuid-Amerika, Afrika en Arabië. Collignon geeft aan zijn reis te vervolgen in zijn muziek. Reis jij mee?

Emma Jean Thackray

Londen staat bekend als de plek waar jazz constant wordt vernieuwd en gemengd met genres van dichtbij en ver weg. Emma Jean Thackray ademt en leeft dit principe en fuseert op haar debuutalbum Yellow elk genre dat je kan bedenken, resulterend in jazz dat je vooral staand en in een actieve houding tot je moet nemen.

Gaidaa

Deze 20-jarige Sudanees-Nederlandse groeide op in Eindhoven, waar haar muzikale talenten tot bloei kwamen. Na haar eerste release A Storm On A Summers Day bracht ze haar single Morning Blue ten gehore bij COLORS. In 2020 kwam haar debuut-ep Overture uit, met positieve recensies van o.a. de gerenommeerde muziekplatforms Pitchfork en The Fader.

Gaye Su Akyol

Met de release van haar eerste internationale album Hologram Ĭmparatorluğu vestigde Gaye Su Akyol zichzelf als een van Turkije’s meest dwingende jonge stemmen en meest opwindende sonische ontdekkingsreizigers. Haar werk als singer-songwriter, producer en audio/visueel conceptualist combineert traditionele invloeden met futuristische surf, post-punk en elektronische invloeden.

James BKS & The New Breed Gang

De Frans-Kameroense James BKS omschrijft zijn muziek zelf als “a new breed of african music”. Zijn producties klinken als een muzikale en persoonlijke verkenningstocht tussen Europa, Afrika en Amerika in een jasje van vrolijke pop arrangementen. Na een carrière als film componist besloot hij op eigen naam muziek uit te brengen, waaronder de ultra dansbare en feel good single New Breed.

Loshh

De in Londen gevestigde Nederlands/Nigeriaanse artiest Loshh produceert rokerige latin-getinte, percussie-zware tracks met een flinke dosis funk. De in 2021 uitgebrachte EP ÍFARADÁ werd midden in de lockdown geproduceerd, wat zorgde voor volledige focus op zijn diepste en ook donkerste gedachten en emoties.

Motie van Wanvrouwen

De vrouwen van het Utrechtse Bankra Bike collectief bundelen hun krachten en trakteren op hete beats, knallende ritmes en een vleugje house. Tegen stilstaan? Stem dan VOOR de Motie van Wanvrouwen!

Sho Madjozi

De Zuid-Afrikaanse rapper, poëet en actrice Sho Madjozi is een fenomeen in haar thuisland. Ze staat bekend om haar energieke ritmes, kleurrijke kledingkeuzes en teksten in Tsonga. Madjozi’s vermenging van Tsonga-cultuur en afrobeat levert haar ook steeds meer populariteit buiten Zuid-Afrika op. Zo was ze in 2019 te vinden in a Colors show met haar dansbare hit ‘John Cena’ en heeft ze miljoenen streams op Spotify. Haal je dansschoenen maar uit de kast!

Ruby Rushton

Het jazzkwartet Ruby Rushton is een van de meest toonaangevende, vooruitstrevende en productieve bands uit de bloeiende Londense jazzscene. Sinds de release van hun debuutalbum, dat een nieuwe generatie kennis liet maken met jazzmuziek, hebben ze een leidende rol gespeeld in de Britse jazzscene. De muziek is geworteld in de spirituele concepten van jazzhelden als John Coltrane en Yusef Lateef, terwijl invloeden uit de hiphop, Afrobeat, bebop, jazz-funk en geluiden uit de underground worden overgenomen.

The Zenmenn

Hoewel er weinig over de band bekend is gemaakt, wordt het werk van The Zenmenn door schrijver Winton Rousseau omschreven als een “experiment in harmonische convergentie voortkomend uit een diep respect voor kosmische symmetrie en een verzet tegen de heersende tijdgeest”. In een poging tot het samenvatten van debuutalbum Enter The Zenmenn komen we niet verder dan een blend van chillwave, funk, Aziatische invloeden en meer. Snap je?

Waxfiend

Je kent hem wellicht als gezicht van populaire hiphopclubnight Encore of gewoon als de steengoede dj die hij is, maar Waxfiend is anno 2021 op een missie: meer amapiano, afrotech en gqom op de Nederlandse dansvloer. Tijdens Amsterdam Dance Event was daar de showcase en het bewijs: de Zuid-Afrikaanse dancegenres zijn niet te weerstaan en vooral even gevarieerd als dansbaar.

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Park 6
Attend
Facebook-event

Footprints Festival

Traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken

incl. servicekosten & garderobe

Tijdens Footprints Festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt.

Ook dit jaar reizen artiesten uit alle hoeken van de wereld af naar Utrecht voor Footprints Festival. Van Engeland, België en Zwitserland tot Turkije, Nigeria, Puerto Rico maar ook Nederland: alle acts verwerken verschillende roots, invloeden en technieken in hun werk, resulterend in prikkelende, dansbare en horizonverbredende muziek.

Dit is het verplaatste event van zaterdag 12 februari 2022. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie over de verplaatsing gestuurd naar de ticketkopers.

Bekijk de foto's van Footprints 2020

Fotograaf: Jelmer de Haas

Artwork: Samira Charroud

Zie ook

Son Lux

Experimentele avantpopmix van electropop, kamermuziek, postrock en hiphopbeats

Confidence Man

Aanstekelijke en dansbare electropop

Fleet Foxes

Ingenieuze indiefolk met hemelse samenzang