Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Park 6
Attend
Facebook-event
Line-up
Ajuma

Ajuma komt van Utrechtse bodem, maar haar liefde voor muziek gaat de hele wereld over en dat is terug te horen in haar sets. Ze mixt energieke Afrobeat met Arabische house, Leftfield disco en andere eigenzinnige (elektronische) geluiden. Soms obscuur. Altijd dansbaar. Surrender your love!

Asa Moto

Asa Moto is een dj- en producersduo uit Gent. Sinds hun eerste release op het legandarische label DEEWEE staan de Gentse mannen bekend om hun unieke en quirky house en tourden ze door Europa met labelbazen Soulwax. Zelf omschrijven ze hun sound als “electronic music trying to sound acoustic… or something like that”. Verwacht producties die vooral quirky, weird en onverwachts de dansvloer op stuiteren.

Bachar Mar-Khalifé

De muziek van Bachar Mar-Khalifé is niet makkelijk in één genre te vatten. Hij is van oorsprong percussionist, maar studeerde af als pianist aan het conservatorium van Parijs. Dat deze instrumenten hem aan het hart gaan is te horen: nummers als ‘Ya Nas’ en ‘Insomnia’ hebben stevige percussie en een hoofdrol voor de piano. Dit vermengt hij met elektronica, hiphop en Libanese invloeden tot een unieke sound.

Chica Chica

Chica Chica is een jong trio gevormd rondom bassiste Judith Renkema. Muzikaal is de band geïnspireerd door psychedelische Cumbia albums, filmmuziek en disco grooves. Giet hier een swingend sausje á la Khruangbin overheen en je hebt de muziek van Chica Chica. Hun gelijknamige debuut-ep is inmiddels uitgebracht en dit jaar volgt ook tweede ep ‘Year of The Dragon’. Krijg live alvast een voorproefje van het nieuwe werk!

Coco Maria

Deze Mexicaanse dj specialiseert zich in Braziliaanse, Caribische en Latijns-Amerikaanse wax. Energiek, origineel en vol invloeden uit de jazz en samba.

Collignon

Na meer dan 15 jaar on the road te zijn geweest met verschillende bands was het voor producer Jori Collignon tijd om te settelen. Met een huis in Portugal als uitvalsbasis werkt hij aan zijn eigen muziek. In 2020 verschenen zijn eerste nummers, met een natuurlijke afwisseling tussen akoestische en elektrische geluiden en invloeden uit Zuid-Amerika, Afrika en Arabië. Collignon geeft aan zijn reis te vervolgen in zijn muziek. Reis jij mee?

Emma-Jean Thackray

Londen staat bekend als de plek waar jazz constant wordt vernieuwd en gemengd met genres van dichtbij en ver weg. Emma-Jean Thackray ademt en leeft dit principe en fuseert op haar debuutalbum Yellow elk genre dat je kan bedenken, resulterend in jazz dat je vooral staand en in een actieve houding tot je moet nemen.

Gaidaa

Deze 20-jarige Sudanees-Nederlandse groeide op in Eindhoven, waar haar muzikale talenten tot bloei kwamen. Na haar eerste release A Storm On A Summers Day bracht ze haar single Morning Blue ten gehore bij COLORS. In 2020 kwam haar debuut-ep Overture uit, met positieve recensies van o.a. de gerenommeerde muziekplatforms Pitchfork en The Fader.

Gaye Su Akyol

Met de release van haar eerste internationale album Hologram Ĭmparatorluğu vestigde Gaye Su Akyol zichzelf als een van Turkije’s meest dwingende jonge stemmen en meest opwindende sonische ontdekkingsreizigers. Haar werk als singer-songwriter, producer en audio/visueel conceptualist combineert traditionele invloeden met futuristische surf, post-punk en elektronische invloeden.

James BKS

De Frans-Kameroense James BKS omschrijft zijn muziek zelf als “a new breed of african music”. Zijn producties klinken als een muzikale en persoonlijke verkenningstocht tussen Europa, Afrika en Amerika in een jasje van vrolijke pop arrangementen. Na een carrière als film componist besloot hij op eigen naam muziek uit te brengen, waaronder de ultra dansbare en feel good single New Breed.

Loshh

De in Londen gevestigde Nederlands/Nigeriaanse artiest Loshh produceert rokerige latin-getinte, percussie-zware tracks met een flinke dosis funk. De in 2021 uitgebrachte EP ÍFARADÁ werd midden in de lockdown geproduceerd, wat zorgde voor volledige focus op zijn diepste en ook donkerste gedachten en emoties.

Motie van Wanvrouwen

De vrouwen van het Utrechtse Bankra Bike collectief bundelen hun krachten en trakteren op hete beats, knallende ritmes en een vleugje house. Tegen stilstaan? Stem dan VOOR de Motie van Wanvrouwen!

Sho Madjozi

De Zuid-Afrikaanse rapper, poëet en actrice Sho Madjozi is een fenomeen in haar thuisland. Ze staat bekend om haar energieke ritmes, kleurrijke kledingkeuzes en teksten in Tsonga. Madjozi’s vermenging van Tsonga-cultuur en afrobeat levert haar ook steeds meer populariteit buiten Zuid-Afrika op. Zo was ze in 2019 te vinden in a Colors show met haar dansbare hit ‘John Cena’ en heeft ze miljoenen streams op Spotify. Haal je dansschoenen maar uit de kast!

Ruby Rushton

Het jazzkwartet Ruby Rushton is een van de meest toonaangevende, vooruitstrevende en productieve bands uit de bloeiende Londense jazzscene. Sinds de release van hun debuutalbum, dat een nieuwe generatie kennis liet maken met jazzmuziek, hebben ze een leidende rol gespeeld in de Britse jazzscene. De muziek is geworteld in de spirituele concepten van jazzhelden als John Coltrane en Yusef Lateef, terwijl invloeden uit de hiphop, Afrobeat, bebop, jazz-funk en geluiden uit de underground worden overgenomen.

Quique

Met de Spaanse uitvoering van Merry veroverde Nederlands/Colombiaanse zanger en rapper Quique ieders hart tijdens de tweede ronde van de FunX Talent Awards. De video van deze ronde is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken en het ontketende een storm van enthousiaste reacties. Hij won de show dan ook met een uiterst creatieve remake van het nummer Safari van zijn grote inspiratiebronnen J Balvin en Pharrell Williams in de finale. Quique’s shows (eerder stond hij op o.a. Woo Hah! en Down The Rabbit Hole) zijn energiek, dansbaar en zitten vol entertainment. Na het succes van FunX heeft Quique besloten zich volledig te richten op het uitbrengen van Spaanstalige nummers en dropt hij single na single.

The Zenmenn

Hoewel er weinig over de band bekend is gemaakt, wordt het werk van The Zenmenn door schrijver Winton Rousseau omschreven als een “experiment in harmonische convergentie voortkomend uit een diep respect voor kosmische symmetrie en een verzet tegen de heersende tijdgeest”. In een poging tot het samenvatten van debuutalbum Enter The Zenmenn komen we niet verder dan een blend van chillwave, funk, Aziatische invloeden en meer. Snap je?

Waxfiend

Je kent hem wellicht als gezicht van populaire hiphopclubnight Encore of gewoon als de steengoede dj die hij is, maar Waxfiend is anno 2021 op een missie: meer amapiano, afrotech en gqom op de Nederlandse dansvloer. Tijdens Amsterdam Dance Event was daar de showcase en het bewijs: de Zuid-Afrikaanse dancegenres zijn niet te weerstaan en vooral even gevarieerd als dansbaar.

Footprints Festival

Traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken

Geweest

Footprints Festival | zaterdag 9 juli | TivoliVredenburg

Tijdens Footprints Festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt.

Ook dit jaar reizen artiesten uit alle hoeken van de wereld af naar Utrecht voor Footprints Festival. Van Engeland, België en Zwitserland tot Turkije, Nigeria, Puerto Rico maar ook Nederland: alle acts verwerken verschillende roots, invloeden en technieken in hun werk, resulterend in prikkelende, dansbare en horizonverbredende muziek.

Tickets

Reguliere tickets voor het dag- en nachtprogramma van Footprints Festival kosten €29,-. Er zijn ook nachttickets waarmee je voor €12,50 vanaf 23:00 uur naar binnen kunt voor het nachtprogramma.

Tijdschema

Klik hier voor een beeldschermvullende versie van het tijdschema.

Studio Pandora: Footprints x Stranded FM

Niet aanwezig bij het festival en wil je het ook niet missen? Tune dan in vanaf 19.00 u via www.studiopandora.nl 

Artwork: Samira Charroud