zaterdag 30 oktober 2021

Fleurine & Boys From Brazil

Diepe bossanova en baiao, geïnjecteerd met een flinke dosis jazz

20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Fleurine – zang, gitaar
Ian Faquini – gitaar
Eduardo Belo – bas
Zaza Desiderio – percussie

locatie
zaterdag 30 oktober 2021

Fleurine & Boys From Brazil

Diepe bossanova en baiao, geïnjecteerd met een flinke dosis jazz

De in New York woonachtige Nederlandse zangeres en componiste Fleurine stond al meermaals op Montreux Jazz en North Sea Jazz, en brengt haar Braziliaanse programma vanavond ook naar Utrecht! Haar album Meant To Be uit 1996 was het best verkochte Nederlandse jazzdebuut van dat decennium. Ze werkte samen met grote namen als Roy Hargrove, Tom Harrell, Christian McBride, Brad Mehldau en Lee Konitz. Tijdens dit concert presenteert Fleurine de muziek van haar meest recente album Brazilian Dream.

Haar Portugese roots en de liefde voor Braziliaanse muziek vloeien rijkelijk op deze nieuwe plaat met voornamelijk eigen repertoire. Fleurine wordt begeleid door Boys from Brazil: een band uit New York met opkomende en gevestigde Braziliaanse talenten die speelden met onder andere Bebel Gilberto en Maria Bethânia. Fleurine & Boys from Brazil staan garant voor een optreden vol diepe bossanova en baiao, geïnjecteerd met een flinke dosis jazz.

Het Braziliaanse repertoire is Fleurine op het lijf geschreven. Ze spreekt de taal en haar soepele, vederlichte stem leent zich uitstekend voor de soms zo laconiek klinkende, maar ondertussen hondsmoeilijke melodielijnen. Fleurine zingt elke noot raak met speels gemak
Trouw