Programma

De acht beste slamdichters strijden om de Nederlandse titel

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Finale NK Poetry Slam 2018

De spannendste slamwedstrijd van Nederland

Geweest

Op vrijdag 26 januari strijkt de finale van het NK Poetry Slam weer neer in de Cloud Nine. De acht finalisten - Ozan Aydogan, Merlijn Huntjens, Asha Karami, Sacha Landkroon, Arnoud Rigter, Tijdelijke Toon, Martje Wijers en Ivan Words - strijden om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018, 1000 euro prijzengeld en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog.

Met gebalde vuisten nemen de finalisten plaats in de ring van het NK Poetry Slam. Welke slammer overtreft in tekst en performance? Dat bepaal jij samen met de jury: Peter Verhelst, Fresku en Charlotte Van den Broeck. De dichter die tijdens de finalebattle de tegenstander op slinkse wijze in de hoek drijft en daarmee een uitzinnig applaus van het publiek ontlokt, mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018 noemen!

De presentatie is in handen van Daan Doesborgh en Babs Gons. De band Nachtschade brengt een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale. Team KTW, het literair DJ-collectief bestaande uit dichters Dennis Gaens, Daan Doesborgh & Joost Oomen verzorgt de afterparty.

Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis. Voor de finale betaal je slechts €5 in combinatie met een Literatuurhuispas. Wil je huisvriend worden? Klik dan hier. Met je CJP-kaart en biebpas krijg je €2,50 korting op je ticket.

Meer informatie: www.nkpoetryslam.nl