Bekijk het klassieke seizoen

Dutch Classical Talent
Zaal open
Aanvang
Programma

Selectie uit de Tour-programma’s van de vier finalisten

Uitvoerenden

Mattias Spee piano
Gerbrich Meijer klarinet
Shane van Neerden piano
Georgia Burashko mezzosopraan

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Finale Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent

Geweest

Finale
Na al die eigen concerttournees draait het voor de laureaten van Dutch Classical Talent maar om één ding: de finale waarin de Award en het prijzengeld van €10.000 te winnen valt. Pianist Mattias Spee, klarinettist Gerbrich Meijer, pianist Shane van Neerden en mezzosopraan Georgia Burashko spelen delen uit hun programma, de vakjury wijst de winnaar aan en het publiek bepaalt wie met de Publieksprijs naar huis gaat.

Dutch Classical Talent
Dutch Classical Talent is inmiddels een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Het traject van Dutch Classical Talent, waarin vier door een vakjury gekozen toptalenten voorafgaand aan de finale in de belangrijkste Nederlandse concertzalen optreden, is nog altijd uniek in de wereld.

Traject
Dutch Classical Talent is ook meer een coachingsprogramma dan een concours. De uitverkoren toptalenten krijgen begeleiding bij het vormen van hun programma, geven een opdracht voor een speciaal voor hun geschreven nieuw werk en worden ook gesteund bij hun tournee. Het hele traject tot aan de finale beslaat zo’n anderhalf jaar.

De finale van Dutch Classical Talent wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Angela E. beheerd door het Cultuurfonds.