Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Richter Vivaldi – The Four Seasons recomposed

Uitvoerenden

Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein 
Isabelle van Keulen viool

Locatie
Hertz

EXTRA SHOW - Max Richter: Vivaldi Recomposed

Isabelle van Keulen & Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein

Geweest

In 2012 bracht Max Richter in de Recomposed-reeks van Deutsche Grammophon zijn visie op Vivaldi’s Vier Jaargetijden uit. De bekende noten verknipt, versterkt, veranderd en herhaald. ‘Een subtiel en vaak ontroerend stuk werk, wat suggereert dat na jaren van saaie disco- en tranceversies van Mozart, het gebied van de klassieke remix eindelijk interessant is geworden’, schreef The Telegraph. Topvioliste Isabelle van Keulen onderschrijft dit op het hoogste niveau!

Vier Jaargetijden
De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi hebben geen introductie meer nodig. Iedereen kent dankzij film en TV wel fragmenten uit deze vier vioolconcerten die lente, zomer, herfst en winter een geluid geven. Dat het zowel qua vorm als qua inhoud revolutionaire concerten zijn, is wat naar de achtergrond verdrongen. Juist door zijn bewerkingen versterkt Max Richter dat revolutionaire karakter.

Max Richter
Met Recomposed by Max Richter – Vivaldi: The Four Seasons beleefde de Duits-Engelse componist in 2012 zijn definitieve internationale doorbraak. Na Recomposed maakte hij furore met albums als Sleep (2015) en Exiles (2021). Richter schreef ook vele soundtracks voor films en tv-series.

Isabelle van Keulen
Sinds zij in 1984 het Eurovisie Concours voor Jonge Musici won geldt Isabelle van Keulen als een van de belangrijkste violisten die Nederland heeft voortgebracht. Ze speelde internationaal met alle grote orkesten en dirigenten en is tegenwoordig zeer selectief in het aannemen van concerten. De afgelopen tien jaar kon een jongere generatie met haar kennismaken als jurylid van de tv-hit Maestro.

Zie ook

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes