Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 3
Regulier
€ 36,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Schubert Impromptus op. 142
Barber Excursions
Schumann Arabeske; Fantasie in C

Uitvoerenden

Emanuel Ax piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Emanuel Ax | Internationale Top

Schubert, Barber & Schumann

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De 75-jarige Emanuel Ax, een levende legende, toert nog altijd de wereld rond. Verheugend nieuws dus dat hij terugkeert naar Hertz. Het speelplezier is nog altijd voelbaar in zijn nu eens fluwelen, dan weer levenslustige toets. Schumanns Fantasie in C, geïnspireerd door het verlangen naar diens geliefde Clara Wieck, voorziet hij van de juiste dosis Seelenschmerz.

Liefdesverklaring
Het was voor Schumann haast ondraaglijk om niet bij Clara in de buurt te zijn. Toch duurde het lang voordat ze eindelijk konden trouwen. Zowel Fantasie als Arabeske zijn geïnspireerd door de perioden waarin hij ver bij haar vandaan was en hij alleen met zijn geliefde kon communiceren via brieven en zijn muziek. Zijn droevige verlangen en gepassioneerde liefdesverklaringen zijn hoorbaar in de noten.

Track record
De term ‘levende legende’ is niet overdreven, want Emanuel Ax heeft een ongekend track record. Hij won zeven Grammy Awards en een prestigieuze Avery Award. Hij trad op met sterren als Yo-Yo Ma, Frank Peter Zimmermann en Bernard Haitink, en heeft een grote liefde voor hedendaagse klassieke muziek naast het traditionele repertoire.

Zie ook

Alice Sara Ott & Friends

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

Mendelssohn Kwartetmarathon II

Onderdeel van de Mendelssohn Kwartetmarathon | Internationale Top

Mendelssohn Kwartetmarathon I

Onderdeel van de Mendelssohn Kwartetmarathon | Internationale Top