vrijdag 5 februari 2021

Dutch Jazz Competition

Wordt verplaatst

Verplaatst
19:15
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 5 februari 2021

Dutch Jazz Competition

Wordt verplaatst

Verplaatst

Naar aanleiding van de coronamaatregelen sluiten wij onze deuren tot en met 9 februari 2021. We zoeken voor zoveel mogelijk concerten naar een alternatieve datum. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Algemene informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

Dutch Jazz Competition (DJC) presenteert sinds 2000 een staalkaart van het toptalent in Nederland. Het is het een belangrijke stimulans voor de doorstroom van talent van conservatoria en muziekscholen naar een professionele carrière. De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie.

Alle stijlen, soorten en maten jazzmuziek zijn toegestaan, maar het spelen van een eigen compositie is een voorwaarde. Alle ingeschreven groepen worden door de inschrijfjury 'blindfolded' beoordeeld, waaruit tien halve finalisten geselecteerd worden. Uit deze halve finales worden vier finalisten geselecteerd voor de finale in het Bimhuis in Amsterdam. Daar wordt gestreden om de hoofdprijs van de vakjury en de publieksprijs. Die prijzen houden onder meer in: Geldprijs en een festivaltournee met onder meer het Grachtenfestival en het North Sea Jazz (winnaar vakjury) en subsidie voor het maken van een cd (winnaar publieksprijs).

De vorige edities werden gewonnen door o.a. Jamesz met Izaline Calister (2000), On the line (Oene van Geel, Albert Veenendaal en Tmucin Sahin) (2001), Kapok (2012) en Sun Mi Hong Quartet (2018).

De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Hendrik Muller Fonds en Kunstenbond. De stichting organiseert het concours in samenwerking met (media-) partners als Stingray JazzTV of Cultura (voor televisie) en Sublime FM/Dutch Jazz (radio), de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (de Ntb) en ook met het Grachtenfestival, de Metropole Academy en de Cello Biënnale.

www.dutchjazzcompetition.nl