Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora

Dutch Blues Challenge 2024

Twaalfde editie van dé challenge voor bluesartiesten

incl. servicekosten

TivoliVredenburg is de nieuwe locatie voor de Dutch Blues Challenge! De twaalfde editie van de challenge voor bluesartiesten biedt bands, duo’s en solisten de kans om te laten zien dat ze thuishoren op een groot en professioneel podium.

Nederlandse bluesartiesten die kans willen maken op een podiumplek in onze Pandora kunnen tot 1 februari inschrijven via de website van de Dutch Blues Foundation.

Op 6 oktober 2024 beoordeelt een onafhankelijke en professionele jury de voor de finale geselecteerde bluesbands en duo’s/solisten. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge in 2025. Dat vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid. Eerdere winnaars -zoals Harlem Lake, Leif de Leeuw en Phil Bee- zijn inmiddels regelmatig te zien op nationale en internationale festivals en andere podia in heel Europa.

Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol hebben in de Nederlandse Blues scene. In het verleden zijn bluesawards uitgereikt aan grootheden als Harry Muskee, Oscar Benton en Lefthand Freddy, maar ook jonge talentvolle musici maken kans op een award, zoals Nienke Dingemans in 2023.

Foto door Leo Gabriëls

Zie ook

Ramblin Roots

Hedendaags americana, blues, country, roots-rockfestival

Utrecht Blues Festival

Dampende grotestadsblues, soul, rock-‘n-roll en alles daartussenin