Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

(dit is geen) Popcollege - De Geschiedenis van de Soundtrack

Met special guests Remy van Kesteren en Dan Hassler-Forest

Geweest

(Dit Is Geen) Popcollege is een subjectieve blik op popcultuur door DJ St. Paul. Nu vertelt hij zijn verhalen een keer niet via een DJ-set, popquiz of podcast, maar enkel met een microfoon in de hand en wat hoge woorden in de mond. Als kers op de taart komen harpist Remy van Kesteren en filmwetenschapper Dan Hassler-Forest langs voor hun ongezouten mening.

Vanavond neemt de beroepsmissionaris ons mee op reis langs de geschiedenis van de soundtrack. It's going to be a bumpy ride! Van ‘Running Up That Hill’ tot stille films, van gecomponeerde soundtracks (Wendy Carlos, Ennio Morricone, Mica Levi) tot de kunst van het juiste liedje op het juiste moment, ook wel de Needle Drop. Het gebruik van muziek door regisseurs als Wes Anderson en Quentin Tarantino, maar ook de invloed van Netflix en HBO. Remy van Kesteren en Dan Hassler-Forest uit de film- en muziekwereld zullen host St. Paul bijstaan om er weer een bont en vooral zeer wetenschappelijk onverantwoord Popcollege van te maken met natuurlijk muziek, beelden, stills en boeiende discussies. De vorige editie eindigde in een massale dance-off op het podium. Dit keer een sing-a-long dan maar?

En echt geen zorgen: we beloven dat er geen spoilers zullen zijn als je de series of films nog op je watch-list heb staan!