DICE nº 2 - TivoliVredenburg
Naar agenda
zondag 25 september 2016

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

DICE nº 2

17,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

line-up
Spring King
Yumi Zouma
Conner Youngblood
dePresno
George Cosby
Ten Fé
aanvang
19:15
zaal open
18:45
showcase-avondnew pop musicreeperbahn festivalpandorafoyer

De deuren gaan om 18:45 uur open.

Op zondag 25 september is het tijd voor de tweede editie van showcase-avond DICE, gepresenteerd door TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire! DICE is een terugkerende avond rondom internationale showcasefestivals zoals The Great Escape en Reeperbahn – het moment waarop veel opkomende bands naar Europa reizen. De tweede editie is gepland vlak na Reeperbahn, een Duits showcasefestival met meer dan 450 concerten op 70 locaties. DICE maakt uit Reeperbahn’s line-up een selectie om ook in Utrecht hun debuut te maken. Op deze editie van DICE zijn Spring King, Yumi Zouma, Conner Youngblood, dePresno, George Cosby en Ten Fé te zien.

Het tijdschema is ook hier te downloaden.

Afgelopen mei vond de eerste editie van DICE plaats, met Yonaka, Glints, Isaac Gracie, SWMRS, Boo Seeka en Lewis del Mar op het programma. We waren ontzettend blij met het publiek en trots op de veelbelovende optredens. De artiesten hadden het, in ieder geval die avond, stuk voor stuk waargemaakt! Lees hieronder verder over de nieuwe lichting.

Het begon allemaal met een zomer waarin drummer/zanger Tarek het huis van zijn ouders voor zich alleen had om non-stop muziek te schrijven onder de naam Spring King: energieke, aanstekelijke garage met donkere, melancholische teksten. Al gauw breide het eenmansproject zich uit tot een volledige band, die al zo’n 200 shows heeft gespeeld (o.a. met FIDLAR, Wolf Alice, Slaves en Courtney Barnett). Fun fact: openingstrack City van debuutalbum Tell Me If You Like To was het allereerste nummer ooit dat gedraaid werd op de Zane Lowe radioshow op Beats 1 (Apple Music). Over een spotlight gesproken!

De bandleden van Yumi Zouma groeiden op in Nieuw-Zeeland, maar verspreiden zich daarna over de wereld. Hun eerste werk kwam dus vooral tot stand door ideeën te delen via e-mail, wat goed werkte – de band toerde bijvoorbeeld als voorprogramma van Lorde. Voor het debuutalbum Yoncalla, dat afgelopen mei uit kwam, kon Yumi Zouma eindelijk bij elkaar komen om de nummers van begin tot eind te laten evolueren. Hierdoor klinkt het album samenhangend en heeft het dezelfde charme als voorheen: lichte dreampop met galmende riffs, innemende harmonieën en een disco-ondertoon.

Je zou de genuanceerde, elektronische indie van Conner Youngblood slaapkamerpop kunnen noemen, maar daarmee zou je het eigenlijk geen recht doen – hij is niet alleen singer-songwriter, maar ook producer en multi-instrumentalist. Door invloeden te combineren uit allerlei genres (house, folk, hiphop, indiepop, dubstep, Keltisch, bluegrass), creëert Conner Youngblood een geheel eigen niche. Afgelopen najaar verscheen zijn tweede ep The Generation of Lift, maar onofficieel bestaan er veel meer “albums” – als Conner Youngblood op tour is, verkoopt hij zelf-gebrande cd’s met zijn favoriete liedjes.

De Noorse singer-songwriter dePresno maakt optimistische muziek waarin subtiele elektronica moeiteloos afgewisseld wordt met akoestische instrumenten. Tel daar grootse percussie en gelaagde synths bij op en je krijgt de ontwapenende muziek van dePresno, waar zijn heldere stem overheen zweeft. Er is nog geen ep of album, maar er staan wel al een paar nummers online, waarvan Forever de bekendste is. Denk: Jack Garratt met een vleugje King Krule.

Eind 2015 verscheen George Cosby’s eerste ep Human Touch: donkere pop met oprukkende drums, galmende riffs en bonzende bassen afgewisseld met flarden van puur akoestische bezinningsmomenten. Emoties staan centraal: “Song-writing is a great way to get rid of emotion, you can express things you might not be able to express in real life. I wouldn’t go moan like that to my friends, but I can put it in a song.” Mede hierdoor wordt George Cosby wel eens vergeleken met Hozier, maar zijn stem doet vooral denken aan die van Antony Hegarty (ANOHNI).

Het klikte meteen toen Londenaren Ben Moorhouse en Leo Duncan elkaar ontmoetten op een huisfeestje. Als Ten Fé maken ze aanstekelijke indiepop die op een bijna meditatieve manier repetitieve drums en onbezorgde gitaarlijnen combineert met bemoedigende zang en subtiele synths. Al gauw verkasten ze naar Berlijn om samen met producer Ewan Pearson (M83, Jagwar Ma) aan een debuutalbum te werken. Dat schijnt er dit jaar aan te komen!

Wellicht vind je ook interessant

za 28 apr 2018

Vunzige Deuntjes

Verplaatst
za 24 feb 2018

Vitalic (live)

vr 6 apr 2018

Utrecht International Comedy Festival 2018 – Passe-Partout

Zin om te lachen?

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord