dinsdag 24 december 2019

De Nieuwe Nachtmis

Vier Kerstavond met verhalen, muziek en poëzie

geweest
20:45
zaal open
21:30
aanvang
23:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Adriaan van Dis
Ellen Laan
Jeangu Macrooy
Rainbow Gospel Singers
Hasna El Maroudi
Daan Windhorst
Myrthe Huber
Kerstband Jan & Keez Groenteman, Daniel Rose (Skip&Die, C-Mon&Kypksi), Aron Raams (Gare Du Nord)
Oscar Kocken

locatie
Initiatiefnemer Oscar Kocken
‘Waar kunnen en willen wij, in een wereld van polarisering en secularisering, samen in geloven?’
dinsdag 24 december 2019

De Nieuwe Nachtmis

Vier Kerstavond met verhalen, muziek en poëzie

geweest

Wil je tijdens de kerstnacht wél een avond vol inspiratie en verbinding, maar zoek je dat niet per se in de kerk? Op Kerstavond openen we de deuren van de Grote Zaal voor De Nieuwe Nachtmis: een gloednieuw programma dat theater, journalistiek, wetenschap, poëzie en muziek combineert. Onder bezielende leiding van theatermaker Oscar Kocken gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: wat verbindt ons in deze tijd vol polarisatie, waartoe zijn wij op aarde als we dat zélf mogen verzinnen en hoe komen wij ook in 2020 weer samen?

Dit doen we niet alleen: schrijver en duider-extraordinaire Adriaan van Dis vertelt een alternatief kerstverhaal, soulzanger Jeangu Macrooy zingt en seksuoloog Ellen Laan past lessen uit de slaapkamer toe op onze samenleving.

Muziek is er ook van gospelkoor de Rainbow Gospel Singers die het ultieme kerstgevoel vertolken. Journalist Hasna El Maroudi voorspelt voor wie en wat we in 2020 de straat op gaan.

Ook dichter Nikki Dekker, satiricus Daan Windhorst en actrice en zangeres Myrthe Huber geven acte de présence.

Er is samenzang, er is poëzie, er is een communie en een satirisch jaaroverzicht. We houden elkaar vast, we luisteren naar kippenvelmuziek, we lachen en we hopen.

Om geraakt en gekoesterd de kerstdagen in te gaan. 

Vooraf dineren? Dat kan! Ons restaurant Danel serveert speciaal voor de Nieuwe Nachtmis een zalig driegangen kerstmenu voor € 27,50 p.p. Je kunt het diner in het bestelproces toevoegen of een sturen naar [email protected] om te reserveren.