Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Klaartje van Veldhoven sopraan
Nico van der Meel tenor
Saskia Coolen blokfluit, viola da gamba
Cassandra Luckhardt viola da gamba
Constance Allanic harp, viola da gamba
Arjen Verhage luit, barokgitaar
Ingmar Heytze voordracht

Locatie
Hertz

De Klank van de Stad - Camerata Trajectina

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Geweest

De geschiedenis van Utrecht ademt muziek. Ieder jaar verkent Camerata Trajectina een episode uit de muziekgeschiedenis van haar thuisstad. Deze editie duikt het ‘muzikale geheugen van Nederland’ in de Utrechtse liedboekjes uit de 17e eeuw.

Samen met oud-stadsdichter Ingmar Heytze brengt Camerata Trajectina de mooiste, grappigste en ontroerendste liedjes uit deze bundels op de planken. De stad is het schouwtoneel en speelt een prominente rol in vlammende passie, donkere wanhoop, prille onzekerheid en bittere teleurstelling.

Utrecht, met zijn ‘schoonheden’, werd reeds bezongen in liedbundels als het Utrechts Zangprieeltjen (1649) en Erato (1646) van Leonardus Gouwerack, maar meer recentelijk ook door Ingmar in diens bundel Utrechts voor beginners & gevorderden, waaruit de dichter zelf zal voordragen

Willem Wander van Nieuwkerk (1955) schreef de liedcyclus ‘Aan de Bruid’ op gedichten van Ingmar Heytze. Speciaal voor dit programma arrangeerde Willem Wander dit werk voor Camerata Trajectina en haar historische instrumenten.

Kortom: het wordt een muzikaal en poëtisch feest ter ere van deze heerlijke stad.