talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

De eerste 1000 dagen

Kun je als ouder je kind een perfecte start geven?

Geweest

Bekijk de livestream hieronder:

 

In de eerste 1000 dagen van een mensenleven wordt de basis gelegd voor veilige hechting, gezonde eetgewoontes en taalvaardigheid. Voor veel (hoogopgeleide) ouders leidt dat tot stress: stel dat je de toekomst van je kind vóór diens tweede verjaardag al verprutst. Overschatten zij daarin hun invloed? Hoe bepalend is die periode voor ons latere leven? Met o.a. bioloog prof. Tessa Roseboom (AMC) en prof. Maartje Luijk (EUR).

Dit event is onderdeel van de serie 'Bemoei je met je eigen kind!', een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

Van eicel tot puber: we houden de ontwikkeling van kinderen nauwlettend in de gaten. Risico’s tijdens de zwangerschap willen we vermijden en de opvoeding moet zo optimaal mogelijk. Die controledrift leidt tot twijfel en onzekerheid bij (aanstaande) ouders. Ze wenden zich tot dokters, familieleden en momfluencers voor adviezen. Van Bach luisteren voor een optimale ontwikkeling van het babybrein tot huid-op-huidcontact voor veilige hechting.

Op welke manier beïnvloeden maatschappelijke normen en wetenschappelijke kennis ons denken over zwangerschap, ontwikkeling en opvoeden? En hoe kun je in de overdaad aan adviezen en meningen eigenlijk het goede doen?

Kijk voor meer informatie over deze serie op de website van Studium Generale.

FOTO DOOR: DAKOTA CORBIN VIA UNSPLASH.