Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

Unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong

Geweest

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen. Er is een service-mail met extra informatie rondom de coronamaatregelen naar de kaartkopers gestuurd. Niet ontvangen? Klik dan hier om de service-mail te bekijken. 

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Na een succesvolle release eerder dit jaar van het boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’ kon het eigenlijk niet uitblijven: een vervolg voor en met publiek. Een ieder die een kaartje koopt kan na de show een gesigneerd exemplaar/boek kopen voor maar € 22,50 in plaats van € 26,95. Let op: het is alleen mogelijk contant te betalen, pinnen is helaas niet mogelijk. 

Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef o.a. voor GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo, Friesch Dagblad en de Australische editie van de Rolling Stone. Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank. Een aantal van zijn avonturen vond zijn weg in het lijvige boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’. Samen met de bevlogen journalist Willem de Vries brengt de Jong verhalen uit het boek nu live, overgoten met een authentiek maar snedig sausje. Daarnaast krijgt het publiek een keur aan niet eerder vertelde verhalen te horen.

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van  Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker.

Het publiek wordt derhalve getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer en uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma die songs speelt die horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste Rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash.

Veilig en relaxt of ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.