Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Sanne Rambags – zang (NL)
Nabou Claerhout - trombone (BE)
Aleksander Paal – altsax (EST)
David Bowden – basgitaar (SC)
Chris Guilfoyle – gitaar (IRL)
Michel Meis – drums (LUX)
Jim Black – coach, electronics (US)

Locatie
Club Nine

Criss Cross Europe feat. Jim Black

De Europese jazz van de toekomst

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

De Europese jazz van de toekomst, gevangen in één band! Criss Cross Europe is een pan-Europees jazzproject waarin de meest getalenteerde muzikanten uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen, Slowakije, Estland, Denemarken, Schotland en Ierland samenkomen. De toptalenten uit verschillende jazz scenes worden uitgedaagd om op hun context te reflecteren, het dialoog aan te gaan met de andere deelnemers en tot interessante kruisbestuivingen te komen.

Deze editie schittert vocalist Sanne Rambags als Nederlandse aanwinst in de band, en wordt Criss Cross Europe intensief gecoacht door drummer Jim Black. Black maakte naam als drummer van Human Feel, in Dave Douglas' Tiny Bell Trio, Tim Berne's Bloodcount en door zijn samenwerkingen met o.a. Kurt Rosenwinkel, Uri Caine, Lee Konitz, Steve Coleman, Tomasz Stanko. Hij wordt geliefd om zijn ongekende virtuositeit, eclectische speelstijl en innemende persoonlijkheid op de bühne.