donderdag 21 oktober 2021

Criss Cross Europe feat. Jim Black

De Europese jazz van de toekomst

20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 17,-
€ 13,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Sanne Rambags – zang (NL)
Nabou Claerhout - trombone (BE)
Aleksander Paal – altsax (EST)
David Bowden – basgitaar (SC)
Chris Guilfoyle – gitaar (IRL)
Michel Meis – drums (LUX)
Jim Black – coach, electronics (US)

locatie
donderdag 21 oktober 2021

Criss Cross Europe feat. Jim Black

De Europese jazz van de toekomst

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

De Europese jazz van de toekomst, gevangen in één band! Criss Cross Europe is een pan-Europees jazzproject waarin de meest getalenteerde muzikanten uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen, Slowakije, Estland, Denemarken, Schotland en Ierland samenkomen. De toptalenten uit verschillende jazz scenes worden uitgedaagd om op hun context te reflecteren, het dialoog aan te gaan met de andere deelnemers en tot interessante kruisbestuivingen te komen.

Deze editie schittert vocalist Sanne Rambags als Nederlandse aanwinst in de band, en wordt Criss Cross Europe intensief gecoacht door drummer Jim Black. Black maakte naam als drummer van Human Feel, in Dave Douglas' Tiny Bell Trio, Tim Berne's Bloodcount en door zijn samenwerkingen met o.a. Kurt Rosenwinkel, Uri Caine, Lee Konitz, Steve Coleman, Tomasz Stanko. Hij wordt geliefd om zijn ongekende virtuositeit, eclectische speelstijl en innemende persoonlijkheid op de bühne.