donderdag 30 september 2021

ComedyCloud

Stand-up comedy met o.a. Kim Schuddeboom en Janneke de Bijl

geweest
20:00
zaal open
20:30
aanvang
22:20
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Kim Schuddeboom (headliner)
Janneke de Bijl
Max van den Burg
Victor Luis van Es (MC)

locatie
donderdag 30 september 2021

ComedyCloud

Stand-up comedy met o.a. Kim Schuddeboom en Janneke de Bijl

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Op zoek naar stand-up comedy van het hoogste niveau? Kom dan naar ComedyCloud in TivoliVredenburg! ComedyCloud is een maandelijks terugkerende avond van Het Comedyhuis, een collectief van negen ervaren stand-upcomedians die hun wortels in Utrecht hebben. Behalve een aantal leden van Het Comedyhuis treden elke editie ook één of meer gastcomedians op. Verwacht briljante grappen, rake observaties, gedurfde gedachtesprongen en een enkele pijnlijke stilte!

Kim Schuddeboom (headliner)
Kim is geboren in Alkmaar en is een groot deel van haar jeugd opgegroeid in het kleine dorpje Everdingen. Toen ze 18 jaar was ging ze op zichzelf wonen in Utrecht en stortte zich vol overgave in het horecaleven. Als mensen vroegen wat ze met haar leven wilde was het antwoord: “Ik wil cabaretière worden, ooit…” En daar bleef het bij. Tot haar vrienden het zat waren en haar voor haar verjaardag opgaven voor een kleinkunstcursus. Toen was het hek van de dam, Utrecht werd ingeruild voor Amsterdam en nachten hangen in de kroeg werden ingeruild voor open podia overal in Nederland. De nachten in de horeca hebben zeker een functie gehad. Kim staat op het podium alsof ze een drankje met je zit te drinken: volledig in het moment en altijd interactie met het publiek.

Janneke de Bijl
Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. Ze studeerde cum laude af en werd in 2016 vast lid van Comedytrain. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium.

Stefan Hendrikx
Stefan Hendrikx is als stand-up comedian een natuurtalent. Stefan heeft alles wat je als publiek zoekt in een comedian: goed bedachte grappen, een energieke performance en de uitstraling van iemand die zich op het podium thuis voelt.Op zich is het niet zo gek dat Hendrikx zo hard gaat als stand-up comedian, want in 2013 studeerde hij af aan cabaretopleiding de Koningstheateracademie. Sindsdien treedt hij regelmatig op bij het comedy collectief Flunknarf en met zijn improvisatieduo Beperkt Houdbaar.

Victor Luis van Es (MC)
Victor is een openhartige comedian die in 2016 de finale haalde van het Cameretten Festival in een waanzinnig sterk jaar. De Volkskrant zei daarover: ”In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond.” Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende programma’s waarin hij met dezelfde open- en oprechtheid zijn verhalen verteld. Victor is een dromerige, zachtaardige jongen die prachtig vertelt. Zelden gehaast, altijd beeldend. Hij verwerkt zijn grappen doorgaans in een lopend verhaal, dat zowel iets zegt over de wereld als over zijn eigen karakter.

Zie ook

do 30 dec 2021

ComedyCloud

Stand-up comedy met o.a. Hassan El Rahaui en Wouter Monden

vr 8 jul 2022

John Cleese

The Last Time To See Me Before I Die

do 28 okt 2021

ComedyCloud

Stand-up comedy met o.a. Arie Koomen en Adam Fields