Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa
vrijdag 29 maart 2019

Colin Stetson (solo)

€ 24,69

Bestel tickets

Inclusief servicekosten & garderobe.

aanvang
20:30
zaal open
19:45
uitvoerenden

Colin Stetson saxen

locatie
Jeff Andrews NOISEY
Colin Stetson makes you forget everything you knew about the saxophone
vrijdag 29 maart 2019

Colin Stetson (solo)

€ 24,69

Bestel tickets

Inclusief servicekosten & garderobe.

Er zijn voor dit concert alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

“Hoe doet hij dat?” vraagt menig saxofonist zich af als hij/zij Colin Stetson hoort spelen. Stetson is een saxofonist en “multireedist” met een uniek geluid en beheerst technieken die fysiek onmogelijk lijken. Zo gebruikt hij circulaire ademhaling en verschillende types embouchure om repetitieve melodielijnen, dikke baslijnen, ritmische patronen, drones en soundscapes te creëren. Hij bevindt zich op het grensvlak van avantgarde jazztradities, schurend aan modern-elektronische muziek, postrock, (neo-)klassiek en metal, waarbij alles wat hij produceert totaal anders is dan het voorgaande.

Als solist of bandleider heeft hij inmiddels vele albums op zijn naam staan, waaronder Never Were the Way She Was, een duo-album met zijn vrouw, Arcade Fire violiste Sarah Neufeld en het album Sorrow, zijn versie van Gorecki’s derde symfonie. Daarnaast heeft hij intensief samengewerkt met een veelzijdige verzameling artiesten, waaronder Tom Waits, Arcade Fire, Bon Iver, Lou Reed, Bill Laswell, Evan Parker, The Chemical Brothers, LCD Soundsystem, The National en David Gilmore.

Zijn meest recente album All This I Do For Glory heeft hij zelf geproduceerd en gemixt, wat hem veel vrijheid gaf tijdens het hele creatieve proces. Zo creëerde hij de melodie op ‘Judges’ door in zijn hoorn te zingen waarbij hij de microfoon tegen zijn keel houdt - iets wat hij zelf ‘dog collar mic’ heeft genoemd. All This I Do For Glory is een absoluut meesterwerk van Stetson, zowel als componist, instrumentalist en als producent. Binnenkort duikt Stetson weer de studio in. Verwacht dus naast nummers van All This I Do For Glory, nieuw materiaal!

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Ook interessant

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

ma 22 apr 2019

Cristina Branco

Wereldberoemde Fadista

zo 21 apr 2019

Lage Lund Organ Trio

Sunday Afternoon Jazz

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord