menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 29 maart 2019

Colin Stetson (solo)

24,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Colin Stetson saxen

aanvang
20:30
zaal open
19:45
locatie
Jeff Andrews NOISEY
Colin Stetson makes you forget everything you knew about the saxophone

Er zijn voor dit concert alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

“Hoe doet hij dat?” vraagt menig saxofonist zich af als hij/zij Colin Stetson hoort spelen. Stetson is een saxofonist en “multireedist” met een uniek geluid en beheerst technieken die fysiek onmogelijk lijken. Zo gebruikt hij circulaire ademhaling en verschillende types embouchure om repetitieve melodielijnen, dikke baslijnen, ritmische patronen, drones en soundscapes te creëren. Hij bevindt zich op het grensvlak van avantgarde jazztradities, schurend aan modern-elektronische muziek, postrock, (neo-)klassiek en metal, waarbij alles wat hij produceert totaal anders is dan het voorgaande.

Als solist of bandleider heeft hij inmiddels vele albums op zijn naam staan, waaronder Never Were the Way She Was, een duo-album met zijn vrouw, Arcade Fire violiste Sarah Neufeld en het album Sorrow, zijn versie van Gorecki’s derde symfonie. Daarnaast heeft hij intensief samengewerkt met een veelzijdige verzameling artiesten, waaronder Tom Waits, Arcade Fire, Bon Iver, Lou Reed, Bill Laswell, Evan Parker, The Chemical Brothers, LCD Soundsystem, The National en David Gilmore.

Zijn meest recente album All This I Do For Glory heeft hij zelf geproduceerd en gemixt, wat hem veel vrijheid gaf tijdens het hele creatieve proces. Zo creëerde hij de melodie op ‘Judges’ door in zijn hoorn te zingen waarbij hij de microfoon tegen zijn keel houdt - iets wat hij zelf ‘dog collar mic’ heeft genoemd. All This I Do For Glory is een absoluut meesterwerk van Stetson, zowel als componist, instrumentalist en als producent. Binnenkort duikt Stetson weer de studio in. Verwacht dus naast nummers van All This I Do For Glory, nieuw materiaal!

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

za 16 mrt 2019

Ramón Valle Trio & Rick Margitza

vr 8 feb 2019

Mats Eilertsen Trio

CloudNights