meer data

Club Cinema
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Club Nine
Ravi Sandberg

Ravi Sandberg is een Indiaas-Nederlandse filmmaker gevestigd in Rotterdam. In 2018 studeerde hij af als audiovisueel maker. Met zijn afstudeerfilm RAIN won hij de NL Filmfonds Wildcard en draaide op verschillende nationale en internationale filmfestivals. Zijn debuutfilm SEEDS ging in 2021 in première op het Nederlands Film Festival.

Wouter van Gent

Wouter van Gent is stadsgeograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op wonen, mobiliteit en ruimtelijke ongelijkheid. Recent publiceerde hij het boek ‘Making the Middle-class City; the Politics of Gentrifying Amsterdam’ (met Willem Boterman, gepubliceerd bij Palgrave MacMillan), en overzag hij een interdisciplinair project over woningmarkt, omgevingskwaliteit, gezondheid, en ongelijkheid.

Dennis de Vries

Dennis de Vries (PvdA) is sinds juni 2022 wethouder in Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Jeugd en Jeugdzorg, Wijk- en Buurtaanpak, Mbo en Vastgoed. Daarnaast is hij verantwoordelijk wethouder voor de wijken Zuidwest en Noordwest.

Dennis is een nieuw gezicht in de Utrechtse politiek, maar zeker geen nieuw gezicht in Utrecht. Tot 2018 was hij jarenlang docent en locatiedirecteur van een basisschool in Overvecht. Daar zag hij in de praktijk hoe groot de verschillen in de stad soms zijn en zette hij zich samen met ouders en de lokale PvdA in voor onder meer verkeersveiligheid rond de school. Daarna werkte hij als directeur van Stichting Vreedzaam in de stad samen met ouders, jongerenwerk en andere betrokkenen aan een positief en sociaal klimaat in wijken met aandacht voor een democratische opvoeding.

De komende jaren wil Dennis zich als wethouder inzetten voor een eerlijkere, socialere stad met gelijke kansen voor iedereen. Hij wil een benaderbare wethouder zijn, voor verbinding zorgen en een stevig sociaaldemocratisch geluid laten horen in het college en vooral in de stad.

Foto door: Bas van Setten

Club Cinema | Fantoomwijk

Van wie is de stad?

Geweest

Wat als je je thuis en de buurt waar je al jaren woont moet verlaten om plaats te maken voor dure woningen? De korte film Fantoomwijk laat de Rotterdamse Tweebosbuurt zien als spookstad. Er resten slechts puinhopen en ruïnes nadat de bewoners gedwongen vertrokken zijn om plaats te maken voor luxe woningen - om het imago van de stad op te poetsen. Aan het woord zijn de oud-bewoners, terwijl hun wijk inmiddels uit de fysieke herinnering van de stad is gewist. We praten na met filmmaker Ravi Sandberg, bewoner Mustapha Eaisaouiyen, stadsgeograaf Wouter van Gent (UvA) en wethouder Wonen en Volkshuisvesting Dennis de Vries (Utrecht), over gentrificatie en de vraag; van wie is de stad? De moderatie van de avond is in handen van Yinske Silva.

Over Club Cinema
Ben jij een filmliefhebber, én duik je graag de diepte in? In Club Cinema kijken we een korte documentaire of film uit de selectie van het Nederlands Film Festival. Na het bekijken van de film, halen we de onderste steen boven tijdens de Q&A met de makers en gaan we in gesprek over het thema van de film met ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF).