Aanvang
Uitvoerenden

Kamerkoor JIP&JIJ
Neco Novellas
Eyo’nle Brass (Benin)
STUT koor
Palmyra

DJ Polyesta
Catching Cultures Orchestra

Mariangela de Lorenzo, Imad Saffuri presentatie
Aleppo Kitchen catering

 

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Catching Cultures Orchestra Festival

op Culturele Zondag

Geweest

Op 3 juni vindt de 7de editie van het Catching Cultures Orchestra Festival plaats in TivoliVredenburg. Het festival waar verschillende muzikale en culturele achtergronden elkaar vinden en samen het podium delen. Professionals uit alle windstreken spelen samen met evenzo divers en gretig aanstormend talent. Deze editie is er een programma met muziek uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa.

Bewoners van de Utrechtse Asielzoekerscentra zijn in het bijzonder uitgenodigd voor het festival en kunnen gebruikmaken van speciaal busvervoer van en naar TivoliVredenburg. Ook aan de kinderen is gedacht: onze eerste verdieping toveren we om tot spelletjesplein, en bovenin ons pand zijn speciale kinderworkshops.

JIP&JIJ en Catching Cultures Orchestra
JIP&JIJ is een gloednieuw koor, dat begin 2018 werd opgericht door Jonathan en Imre Ploeg, artistiek leiders van Kamerkoor JIP. Het doel is om veel volksmuziek en veel interculturele muziek uit te voeren en vooral veel samenwerking met andere doelgroepen in de samenleving aan te gaan. De eerste samenwerkingspartner van het nieuwe koor zal het Catching Cultures Orchestra zijn, dat op een geweldige manier aansluit op de doelen van het nieuwe koor.

Eyo'nle & Catching Cultures Orchestra
Uit Benin, West-Afrika komt het brass ensemble Eyo'nle naar Nederland om voor de tweede keer een bijzondere samenwerking tot stand te brengen met Catching Cultures Orchestra.
De menging van Arabische, Noord Afrikaanse en Westerse muziektradities worden verbreed met de West Afrikaanse. Met Eyo'nle gaan we vooral uiteenlopende ritmes combineren, waar zangers en blazers op kunnen voortborduren en belooft een bijzonder optreden te worden.

STUT koor & Catching Cultures Orchestra
Catching Cultures Orchestra en het STUT koor brengen je een muzikale beleving. Twintig zangers uit de wijk Overvecht vormen het STUT koor. Zij zingen over hun leven en al wat daar bijhoort. Catching Cultures Orchestra verbindt dit met hun wereldse geluid. Hier versmelten twee unieke sounds.

Palmyra groep
Een Syrische delegatie uit het Catching Cultures Orchestra brengt jullie speciaal voor deze 7e editie van het festival de opzwepende, mooie en veelzijdige muziek uit Syrië. Een eerbetoon aan de Syrische stad Palmyra, stad der duizend zuilen.