Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Carel Kraayenhof
The Matangi Quartet:
Karsten Kleijer
altviool
Hannelore De Vuyst
viool
Arno van der Vuurst
cello
Maria-Paula Majoor
viool

Support act
geen
Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Carel Kraayenhof met Matangi Quartet

in a tribute to Morricone

incl. servicekosten

Morricone op bandoneon
'Zijn interpretatie is perfect en totaal betrokken, intens en rigoureus. Naar mijn mening laat hij zijn bandoneon werken op een niet-traditionele manier die het verrassend relevant maakt', zo sprak de grote filmcomponist Ennio Morricone na een samenwerking met bandoneonist Carel Kraayenhof. Nu brengt de Nederlandse tangokoning met het Matangi Quartet een ode aan de man van de mondharmonica. Muziek als een broeierige film.

Ennio Morricone
Ennio Morricone verwierf wereldfaam dankzij een paar mondharmonicanoten (en de rest van de soundtrack) in de film Once Upon A Time In The West. De Italiaanse componist groeide uit tot een van de belangrijkste filmcomponisten van de tweede helft van de twintigste eeuw met filmscores voor onder andere The Good, The Bad And The Ugly, The Untouchables en The Mission. Daarnaast schreef de man die in 2020 stierf ook werk voor de concertpodia.

Carel Kraayenhof
De Nederlandse bandoneonist Carel Kraayenhof verwierf in 2002 wereldfaam door zijn vertolking van Piazzolla’s Adios Nonino tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima. Mede naar aanleiding daarvan kreeg hij de uitnodiging om mee te werken aan een cd waarop de Portugese zangeres Dulce Pontes muziek vertolkte van en met Morricone. De componist was zo enthousiast dat hij nieuw werk voor de bandoneonist schreef, wat in 2006 resulteerde in de cd Guardians of the Clouds.

Matangi Quartet
Het Nederlandse Matangi Quartet is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en gevraagde strijkkwarteten. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Het kwartet blinkt niet alleen uit in traditioneel en hedendaags klassiek repertoire, maar maakt met hetzelfde gemak de stap naar popmuziek en jazz. Zo won het ensemble in 2012 samen met Martin Fondse en Eric Vloeimans de Edison Jazz Nationaal voor Testimoni.