Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 69,-
CJP
€ 55,20
Rang 2
Regulier
€ 60,-
CJP
€ 48,-
Rang 3
Regulier
€ 49,-
CJP
€ 39,20
Medebezoeker / Begeleider
Medebezoeker / Begeleider
€ 60,-
Inclusief servicekosten.
Programma

Rufus Wainwright Hadrian

Uitvoerenden

Brussels Philharmonic o.l.v. Clark Rundell 
Jorn Weisbrodt video
John Torres licht
Davóne Tines bariton (Hadrian)
Daniel MacIvor libretto
Rufus Wainwright zang

Locatie
Grote Zaal
koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Brussels Philharmonic & Rufus Wainwright

Hadrian

incl. servicekosten

Een symfonisch visueel concert
Dankzij zijn ‘gift for melody’ (Operanews) betrad popzanger Rufus Wainwright met zijn opera Hadrian definitief de divisie van hedendaagse operacomponisten. Ter kennismaking brengt hij dit werk nu met Brussels Philharmonic teruggebracht tot een symfonisch visueel spektakel van een uur. Alle highlights komen langs, prikkelende foto’s van Robert Mapplethorpe illustreren het verhaal en Wainwright zingt zelf vervolgens enkele van zijn grootste hits met orkestarrangementen. Pop meets classical op het hoogste niveau.

Hadrian
Hadrian is de tweede opera van Rufus Wainwright. Het werk vertelt het verhaal van de Romeinse keizer Hadrianus en focust op de dramatische liefdesrelatie met de jongeling Antinous. Het verhaal over een openlijke homofiele liefde tegen de achtergrond van het politieke klimaat heeft volgens Wainwright vele paralellen met ‘hoe we vandaag de dag leven’.

Rufus Wainwright
Rufus Wainwright maakte furore als singer-songwriter met diverse succesvolle cd’s. De artiest van Amerikaans-Canadese ouders heeft ook daarin zijn liefde voor de klassieke muziek en opera nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij verzorgde onder andere concertreeksen met Amsterdam Sinfonietta (Breder dan Klassiek) en in 2009 schreef hij zijn eerste opera Prima Donna, in 2018 gevolgd door Hadrian. Om de opera’s ook op het concertpodium te brengen bedacht hij het concept van een ‘symphonic visual concert’.