Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Rufus Wainwright Hadrian
pauze
Rufus Wainwright
April Fools
Tiergarten
Poses
Cigarettes and Chocolate Milk
Beauty Mark
Early Morning Madness
Art Teacher
If I loved you
Oh ma Douleur
Les Feux d’Artifices
Hallelujah
Oh What a World

Uitvoerenden

Brussels Philharmonic o.l.v. Clark Rundell 
Rufus Wainwright compositie, zang
Davóne Tines Hadrian
Denzil Delaere Antinous
Christian Federici Turbo
Katrien Baerts Sabina
Iris van Wijnen Plotina

Robert Mapplethorpe beelden
Daniel MacIvor librettto
Jorn Weisbrodt concept en design

Production Unusual Suspects
Lighting Jantje Geldof
Projection Design Michael Worthington
Assistant Projection Design Cory Siefker
Projection Programming James Pomichter
Sound Dick Scheepbouwer
Publisher Chester Music Ltd.

Locatie
Grote Zaal
koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Brussels Philharmonic & Rufus Wainwright

Birds of Paradise | Hadrian

Geweest

Brussels Philharmonic & Rufus Wainwright | zondag 17 maart 2024 | Grote Zaal

Een symfonisch visueel concert
Popzanger Rufus Wainwright mag zich met zijn opera Hadrian definitief scharen in de divisie van hedendaagse operacomponisten. Het eerste deel van dit concert is een verkorte versie van Hadrian, een opera in 4 bedrijven van Rufus Wainwright en Daniel MacIvor. Het bevat scènes uit de eerste drie bedrijven van de opera die eindigden met de dood van Antinous aan het einde van Act 3. Verwacht een orkest met 5 solisten, ondersteund met prachtige beelden van Robert Mapplethorpe. In de tweede helft, na de pauze, speelt Rufus Wainwright georkestreerde nummers uit zijn eigen repertoire. Hierbij zal hij ook enkele samenwerkingen aangaan met de solisten en muzikanten uit de eerste helft voor de pauze.

Hadrian
Hadrian is de tweede opera van Rufus Wainwright. Het werk vertelt het verhaal van de Romeinse keizer Hadrianus en focust op zijn dramatische liefdesrelatie met de jongeling Antinous. Het verhaal over een openlijke homofiele liefde tegen de achtergrond van het politieke klimaat heeft volgens Wainwright vele parallellen met ‘hoe we vandaag de dag leven’.

Rufus Wainwright
Rufus Wainwright maakte furore als singer-songwriter met diverse succesvolle cd’s. De artiest van Amerikaans-Canadese ouders heeft ook daarin zijn liefde voor de klassieke muziek en opera nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij verzorgde onder andere concertreeksen met Amsterdam Sinfonietta (Breder dan Klassiek) en in 2009 schreef hij zijn eerste opera Prima Donna, in 2018 gevolgd door Hadrian. Om de opera’s ook op het concertpodium te brengen bedacht hij het concept van een ‘symphonic visual concert’.

Hadrian - A Symphonic Visual Concert was made possible by the generous donations of Ann Ziff, Melony and Adam Lewis, the SHS Foundation and one anonymous donor and produced in cooperation with the Robert Mapplethorpe Foundation. It premiered at the Teatro Real in Madrid on July 27th, 2022.

Bij aanvang van het concert zal Rufus Wainwright kort worden geïnterviewd door Neil Wallace. Tijdens het interview zullen ze praten over de totstandkoming van deze bijzondere versie van Hadrian.