Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 69,-
Rang 2
Regulier
€ 60,-
Medebezoeker / Begeleider
Medebezoeker / Begeleider
€ 60,-
Inclusief servicekosten.
Programma

Rufus Wainwright Hadrian

Uitvoerenden

Brussels Philharmonic o.l.v. Clark Rundell 
Rufus Wainwright compositie, zang
Daniel MacIvor librettto
Davóne Tines Hadrian

Robert Mapplethorpe beelden
Jorn Weisbrodt concept en design

Locatie
Grote Zaal
koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Brussels Philharmonic & Rufus Wainwright

Hadrian

v.a. € 60,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

Een symfonisch visueel concert
Dankzij zijn ‘gift for melody’ (Operanews) betrad popzanger Rufus Wainwright met zijn opera Hadrian definitief de divisie van hedendaagse operacomponisten. Het eerste deel van dit concert is een verkorte versie van Hadrian, een opera in 4 bedrijven van Rufus Wainwright en Daniel MacIvor met beeldprojecties van Robert Mapplethorpe. Het bevat scènes uit de eerste drie bedrijven van de opera die eindigden met de dood van Antinous aan het einde van Act 3. Het orkest staat samen met 5 solisten op het podium, met daarachter een groot projectiescherm. In de tweede helft, na de pauze, staat Wainwright centraal met georkestreerde nummers uit zijn uitgebreide catalogus en enkele samenwerkingen met de cast uit het eerste deel.

Hadrian
Hadrian is de tweede opera van Rufus Wainwright. Het werk vertelt het verhaal van de Romeinse keizer Hadrianus en focust op de dramatische liefdesrelatie met de jongeling Antinous. Het verhaal over een openlijke homofiele liefde tegen de achtergrond van het politieke klimaat heeft volgens Wainwright vele paralellen met ‘hoe we vandaag de dag leven’.

Rufus Wainwright
Rufus Wainwright maakte furore als singer-songwriter met diverse succesvolle cd’s. De artiest van Amerikaans-Canadese ouders heeft ook daarin zijn liefde voor de klassieke muziek en opera nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij verzorgde onder andere concertreeksen met Amsterdam Sinfonietta (Breder dan Klassiek) en in 2009 schreef hij zijn eerste opera Prima Donna, in 2018 gevolgd door Hadrian. Om de opera’s ook op het concertpodium te brengen bedacht hij het concept van een ‘symphonic visual concert’.

Zie ook

Game Music

Noord Nederlands Orkest

Max Richter: Vivaldi Recomposed

Isabelle van Keulen & Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein

Residentie Orkest speelt Mendelssohn en Lalo

Met de finalisten Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours