menu zoeken
Naar agenda
zondag 14 oktober 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Brussels Jazz Orchestra & Maria Schneider

Celebrating 25 years!

series
25,-
uitvoerenden

Brussels Jazz Orchestra
Maria Schneider 
dirigent

aanvang
16:00
zaal open
15:15
.
€ 25,-
€ 17,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie

Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Brussels Jazz Orchestra en meervoudig Grammy winnares Maria Schneider werkten voor het eerst samen in 2000. Sindsdien zochten ze elkaar meermaals op. Ze waren onder andere samen te horen op Jazz Middelheim en North Sea Jazz Festival. Ook al heeft ze haar eigen jazzorkest, samenwerken met het Brussels Jazz Orchestra inspireert haar, dixit Schneider, en doet haar kleurrijke muziek eer aan.

De liefde is wederzijds. Brussels Jazz Orchestra mocht de afgelopen jaren meermaals ondervinden hoe Schneider met haar fijnzinnige manier van componeren en dirigeren mee het geluid van het grote jazzensemble in de 21ste eeuw bepaalde. In die inspirerende samenwerkingen was BJO uitvoerder van haar unieke sound, haar melodische en harmonische vindingrijkheid en haar grote passie voor jazzorkest.

Ondertussen is het alweer 10 jaar geleden dat Maria en BJO samen op een podium stonden. Maria zat in die tijd niet stil: ze mocht in 2014 en 2016 in totaal nog 3 Grammy Awards aan haar palmares toevoegen, bovenop de 2 andere die ze al had. De BJO25 verjaardagsconcertreeks wordt dus een fijn weerzien. Maria dirigeert, Brussels Jazz Orchestra speelt een bloemlezing uit haar indrukwekkende oeuvre, waaronder heel wat nieuw repertoire.

Over Maria Schneider
Maria Schneider (°1960, Windom, USA) is een gerenommeerd componiste, arrangeur en dirigente. Ooit werkte ze voor en met Gil Evans, intussen heeft ze al sinds 1992 haar eigen Maria Schneider Orchestra, waarmee ze wereldwijd een graag geziene gast is op festivals en in concertzalen. Daarnaast is ze een veelgevraagd gastdirigent en componeert en arrangeert ze in opdracht. Haar muziek wordt door critici bestempeld als majestueus, magisch, hartstochtelijk en niet te categoriseren. Schneider ontwikkelde een heel persoonlijke manier van componeren, waarmee ze meer dan eens grenzen tussen genres laat vervagen. Ze ontving dan ook Grammy Awards in zowel jazz, als klassiek, als voor haar werk met David Bowie.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

zo 3 mrt 2019

Rein de Graaff Trio

met Ronnie Cuber, Benjamin Herman & Maarten Hogenhuis

za 16 mrt 2019

Ramón Valle Trio & Rick Margitza

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord