Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Bram De Looze - piano
Felix Henkelhausen - contrabas
Eric McPherson - drums

Locatie
Club Nine

Bram De Looze Trio

Eigenzinnige Belgische pianist

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Voor zijn nieuwe trio Vice Versa omringt de eigenzinnige Belgische pianist Bram de Looze zich met twee interessante topmusici: de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson (Pharoah Sanders, Fred Hersch) en de Berlijnse bassist Felix Henkelhausen (Jim Black, Nate Wooley). Beiden zijn compositorische meesterbreinen en beschikken over grenzeloze ritmische kundigheid.

Het drietal sloot zich een week op in het historische gebouw de Bijloke in Gent en nam het semi-live album Vice Versa op. Een gemeenschappelijke muzikale basistaal als beginpunt gaf de muzikanten de vrijheid om vrij ritmes te improviseren en alsnog een harmonisch geheel te vormen. Dit is ook net de kracht van dit trio, aldus Bram De Looze. De nummers zijn gebaseerd op schetsen van composities geschreven door De Looze. Hoe de schetsen zich live vertalen laat het trio over aan de inspiratie van het moment.

"Met Vice Versa geven Bram De Looze, Eric McPherson en Felix Henkelhausen een meesterlijke demonstratie van hoe spannend hedendaagse jazz kan zijn als je ervoor openstaat. Een klein uur lang klinken ze alsof ze al jaren samenspelen terwijl ze mekaar op het moment van de opnames nog maar enkele dagen kenden." - Luminous Dash