donderdag 5 maart 2020

Brad Mehldau Trio

Intelligente jazz vol minimalistische ingehouden spanning

geweest
19:30
zaal open
20:15
Brad Mehldau Trio
22:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Brad Mehldau piano
Larry Grenadier bas
Jeff Ballard drums

locatie
donderdag 5 maart 2020

Brad Mehldau Trio

Intelligente jazz vol minimalistische ingehouden spanning

geweest

Er zijn bij dit concert enkel vaste zitplaatsen beschikbaar. 

Brad Mehldau is een van de belangrijkste pianisten in de moderne jazz. Met zijn ragfijne toucher en natuurlijk gevoel voor harmonie springt hij moeiteloos van het ene subgenre naar het andere. Vanavond komt hij met zijn vaste trio bestaande uit contrabassist Larry Grenadier (Joshua Redman, Mark Tuner, Chris Potter, Michael Brecker, Fly) en drummer Jeff Ballard (Joshua Redman’s Elastic Band, Chick Corea, Fly). Verwacht o.a. werk van de nieuwe trioplaat Seymour Reads the Constitution! en natuurlijk ook nieuwe interpretaties van bekende pop- en jazznummers, inmiddels het handelsmerk van het trio.

Mehldau’s kracht zit in de tweedeling van zijn personaliteit. Hij is allereerst een improvisator, maar heeft ook een diep ontzag voor de formele muzikale architectuur. Zijn meest interessante spel vindt plaats wanneer deze twee kanten samen komen: de muzikale structuur in zijn gedachten vormt dan een expressieve springplank. Op het podium speelt Mehldau de improvisator en de formalist in hem tegen elkaar uit, wat resulteert in prachtige gecontroleerde chaos.

Met zijn eigen trio houdt Mehldau het voornamelijk bij jazz; intelligent, vol minimalistische ingehouden spanning. Het trio speelt al ruim een decennia in deze bezetting en ze hebben niet stil gezeten, met inmiddels zes studioalbums en een livealbum op de markt. Hun nieuwste album Seymour Reads the Constitution! (2018) noemde de Volkskrant ‘swingend, dringend en toegankelijk tegelijk’ en werd beloond met vijf sterren.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook

do 1 okt 2020

Bill Frisell Trio

Een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika

vr 30 okt 2020

Julian Lage Group

Een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek

di 3 nov 2020

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Gerald Clayton, Nate Wood en Shai Maestro